Šport > Košarka
45 ogledov

Zastave in dresi razlog spora v L. A.

Staples Center Reuters
Zanimiv spor med mestnima košarkarskima tekmecema se je zgodil v Los Angelesu.

Tekmeca iz lige NBA Lakers in Clippers si delita isto dvorano Staples Center, pred novo sezono pa so se pri Clippers odločili, da med svojimi tekmami ne bodo gledali zastav in dresov upokojenih košarkarjev jezernikov, zato jih bodo prekrili.

V NBA imajo tradicijo, da moštva, ki so zmagala v profesionalnih ligah, pod strop dvorane ali stadiona obesijo velike zastave, ki opozarjajo na te dosežke. Lakers imajo takšnih zastav 16, saj je po številu zmag v ligi ta klub le za Bostonom, medtem ko Clippers - do nedavnega se jih je držal sloves najslabše ekipe v ligi - nimajo še nobene. Pred novo sezono pa nekdanji šibkejši klub že velja za favorita v tekmi za prestižni status prvega košarkarskega moštva v kalifornijskem velemestu.

"Tega ne morejo narediti"

Zamisel, da bi zastave, s katerimi jezerniki označujejo osvojene naslove prvaka med tekmami, ko so v vlogi gostiteljev Clippers, prekrili, je seveda razburila njihove tekmece. "Tega ne morejo narediti. To je nespoštljivo, treba se bo pogovoriti z Docom, nekaj bo treba narediti," je bil jezen Nick Young, košarkar ekipe Lakers, ki pa je v preteklosti že igral tudi za mestne tekmece. V vodstvu kluba so bili bolj diplomatski in se uradno niso želeli izreči o akciji trenerja tekmecev.

Pravzaprav so pri tekmecih jezernikov že prešli do besed k dejanjem. Novi trener Los Angeles Clippers Doc Rivers je zastave tekmecev in deset dresov upokojenih igralcev že ukazal prekriti med uradnim fotografiranjem svoje ekipe konec tedna. Prekrili so jih z velikanskimi slikami svojih igralcev Chrisa Paula, Blaka Griffina, DeAndreja Jordana, Jamala Crawforda, Matta Barnesa, Jareda Dudleyja in J.J. Redicka.

Že teorija zarote

"Ko kot domača ekipa igramo v tej dvorani, je to naš prostor in mislim, da bi bilo takrat lepo, da pokažemo naše simbole. Ne gre za nespoštovanje, ampak želimo le igrati in se počutiti kot doma," je dejal Rivers, čeprav so v ZDA hitro našli možnost teorije zarote - Rivers je namreč nekdanji trener Bostona, ta ekipa pa velja za "smrtnega sovražnika" jezernikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.