Šport
87 ogledov

Družina Primoža Kozmusa se veseli

navijači Primoža Kozmusa
1/25
Nina Oštrbenk
Primož Kozmus je v Londonu osvojil srebrno medaljo v metu kladiva. Z našim šampionom se veseli celotna Slovenija, najbolj pa njegova družina in prijatelji v Gornjem Lenartu. Hčerka je prespala njegovo kolajno, a ve, da "je ati najboljši".

V Gornjem Lenartu, od koder je Primoževa žena Maja, se je na travniku ob družinski gostilni zbralo več kot sto navijačev Primoža Kozmusa, ki so bili med tekmo optimistično razpoloženi. Večina je pred razpletom napovedovala kolajna, največkrat pa se je omenjala bronasta.

  • intervju s Primožem Kozmusom
  • Slovenija ima četrto kolajno

  • "Zdaj sem malo živčna, ampak verjamem v Primoža. Vem, da mu bo uspelo. Danes sva se slišala in je rekel, da je dobre volje in da mu je v Londonu super že, odkar je prišel. Kolajno si upam napovedati, ampak ne vem katere. Upam na najboljše," je pred finalom povedala Maja.

    navijači Primoža Kozmusa | Avtor: Nina Oštrbenk Nina Oštrbenk
    Po zadnjem metu pa je spregovorila njegova sestra Simona: "V družini smo vsi stavili na kolajno. Ampak vseeno je v finalu 12 odličnih tekmovalcev in nikoli se ne ve, kaj se bo zgodilo. Jaz sem res presrečna, da je Primož srebrn. Super." In kakšno kolajno so pričakovali? "Samo, da je kolajna. Že finale je super, ker so vsi najboljši tam," je dejala starejša sestra, ki je pred leti nekaj časa prav tako držala rekord v metu kladiva. Zato še kako ve, kako pomemben je bil prvi Primožev met, ki ga je kasneje premagal le Krisztian Pars: "Ja, zagotovo je pomembno, da si je že takrat zagotovil mesto med prvimi tremi. Potem je šel na vse ali nič, kladivo je dvakrat končalo v mreži, enkrat je prestopil. To je pač velika tekma, na kateri se ne da tehnično popolno metati. Kdor pozna Primoža, je verjel v njega." Bo ostal v vrhunskem športu? "Še bo, on se ne vda," je prepričana Simona.

    Simona Kozmus | Avtor: Nina Oštrbenk Nina Oštrbenk
    Mama verjela v sina

    Primoževa mama je dejala, da je kolajno pričakovala. Verjela je, da bo njenemu sinu uspelo. Dodala je, da ji je z ramen padlo težko breme in da bo Primož še naprej razveseljeval z vrhunskimi rezultati.

    Ob uspehu so plapolale slovenske zastave, manjkala ni niti harmonika, med tistimi, ki je stiskala pesti, pa je bila tudi pevka Nuša Derenda: " Letos nisem toliko spremljala Primoževih podvigov, ampak sem mu res privoščila kolajno. Vem, da je veliko delal, ampak vem tudi, da se je težko vrniti v svetovni vrh. Nisem si predstavljala, da bo z enim metom rešil vse. Vmes se je še veliko tega dogajalo in me je bilo kar malo strah, ampak sem zdaj toliko bolj vesela."

     

    Maja Kozmus: "Hči ve, da je ati najboljši"

    Kaj lahko povsete po moževem uspehu?
    Verjeli smo v njega. Primož, hvala za to, hvala vsem, ki so danes prišli in ga spodbujali.

    Kako se počutite?
    Super!

    Je padlo kakšno breme z ramen?
    Ja, res je.

    Je bil Pars danes nepremagljiv ali to sploh ni pomembno?
    Ni pomembno. Škoda, ker po prvem metu ni delal pravih stvari, ampak vseeno smo ful veseli.

    Bo Primož zadovoljen s srebrom?
    Ja, ja, ja.

    Hčerka je zaspala in ni videla očetovega uspeha ...
    Ja, je bilo že pozno, ampak saj ve, da je njen ati najboljši.

    Komentarjev 0
    Napišite prvi komentar!

    Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.