Šport
52 ogledov

Dugonjić po medaljo, štirje v kvalifikacije

Damir Dugonjić EPA
Prvega finalni nastop na EP bo danes dočakala tudi Slovenija, saj Damirja Dugonjića ob 18.34 čaka nastop na 100 m prsno. V predtekmovanju bo nastopila še četverica slovenskih tekmovalcev.

Damir Dugonjić si je z zanj povprečnim izidom 1:00,87 priplaval finale na 100 m prsno s šestim polfinalnim dosežkom in danes ga v lovu na morebitno medaljo čaka težka naloga. Razred zase je bil Britanec Adam Peaty, ki je z 58,68 za vsega štiri stotinke sekunde zgrešil evropski rekord. Težko ulovljivi bodo tudi drugi Britanec Ross Murdoch (59,33), Litovec Giederius Titenis (59,35) in Madžar Daniel Gyurta (59,58), ki so vsi plavali bolje od slovenskega rekorda.

Slovenski rekorder in njegov trener iz Fužinarja Matija Medvešek zato napovedujeta bistveno hitrejši začetek, agresivno in pogumno plavanje, ki bo Dugonjiću omogočilo, da je po polovici izenačen s tekmeci, v drugi polovici pa skuša v neposrednem dvoboju z njimi iztržiti čim več.

Vozlova po presenečenje, Klinarjeva za ogrevanje

Na 200 m prosto se bo predstavil mladi Mariborčan Martin Bau, ki je že v ponedeljek popravil osebni rekord na 400-metrski razdalji za več kot dve sekundi. Na 100 m prsno na presenečenje upa Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, ki ima prijavljen 27. dosežek, v isti disciplini bo nastopila še Ilirijina Tanja Šmid, specialistka za 200-metrsko razdaljo. Za ogrevanje bo na 100 m prosto nastopila tudi Radovljičanka Anja Klinar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.