Šport
26 ogledov

Dunga: "Neymar ni zvezdnik"

Brazilci so v četrtfinalu izpadli proti Nizozemcem. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Novi (stari) brazilski selektor upa, da bo Neymar z brazilsko reprezentanco dosegel "višji nivo", imel pa je tudi nekaj lepih besed za Luisa Felipeja Scolarija.

Po debaklu na domačem mundialu je na klop brazilske izbrane vrste že drugič sedel Carlos Dunga. Nekdanji kapetan Seleçãa ima zanimivo mnenje o Neymarju, ki je na SP sicer igral dobro, dokler se ni poškodoval na četrtfinalni tekmi proti Kolumbiji

"Neymar je najboljši brazilski nogometaš, vendar ni zvezda. Da bi bil zvezda, moraš imeti za seboj svetovni naslov," je Dunga povedal za Epoco. Brazilski selektor je kot igralec dvignil lovoriko za naslov svetovnih prvakov leta 1994 v ZDA. "Toda delali bomo na tem, da bo Neymar, ko bo igral za Brazilijo, igral višje od nivoja, na katerem igrajo zvezde," je naslednik Luisa Felipeja Scolarija še dodal o nekdanjem igralcu Santosa.

"Scolari je zmagovalec"

Dunga je branil svojega predhodnika Felipãa in zatrdil, da so kritike na njegov račun neupravičene. "Scolari je zmagovalec, je sposoben in načelen. Brazilija je proti Nemčiji (v polfinalu, op. a.) dobila prvi gol, nato pa jim nasprotniki niso dovolili dihati," je o bolečem porazu dejal Dunga.

Nekdanji defenzivni vezist, ki so ga v njegovem prvem mandatu številni obtoževali, da je všečni Seleção spremenil v "delavsko" ekipo, je napovedal, da bodo v kadru petkratnih svetovnih prvakov sledile spremembe. "Potrebujemo mešanico mladih in veteranov, da okrepimo konkurenco v moštvu," je še dodal Dunga.

Za Gamper tudi s Suárezom

Neymar medtem že trenira s soigralci pri Barceloni, na zeleno luč za nastop na današnji prijateljski tekmi za tradicionalni pokal Gamper proti mehiški ekipi Club León. Na srečanju bo v dresu Blaugrane debitiral urugvajski napadalec in najdražji igralec letošnjega prestopnega roka - Luis Suárez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.