Šport
8 ogledov

Dvojne točke v F1 že preteklost

Sebastian Vettel Bernie Ecclestone VN Belgije EPA
Dvojne točke v svetovnem prvenstvu formule 1, s katerim je vodstvo tekmovanja želelo popestriti dogajanje na zadnji dirki letošnje sezone, bodo očitno hitro odšle v pozabo.

Kot poroča nemški strokovni časnik auto, motor und sport, so se vodilni v formuli 1 na sestanku v Ženevi dogovorili, da v letu 2015 dvojnega točkovanja ne bo. Na zadnji letošnji dirki v sezoni, ki se je pred dnevi končala v Abu Dabiju, so sicer prvič doslej podeljevali dvojne točke. Zmagovalec Lewis Hamilton, ki si je tudi zagotovil naslov prvaka za sezono 2014, je tako dobil 50 točk namesto 25, drugi Felipe Massa pa 34 namesto 17.

A poskus očitno ni prinesel želenih učinkov. Vodilni v tekmovanju na čelu z vodjo formule 1 Berniejem Ecclestonom so ugotovili, da odločitev - tako dirkači kot navijači so jo sicer precej kritizirali - ni bistveno prispevala k bolj napetemu tekmovanju. Prav na to je računal Ecclestone, saj je menil, da bo odločitev o prvaku bolj razburljiva ob možnosti večjega točkovnega dobitka na zadnji dirki.

A ukinitev dvojni točk ne bo edina sprememba pravil za sezono 2015. Črtali naj bi namreč tudi letos preizkušeno novost, ko so po prekinitvi dirke z varnostnim avtomobilom želeli uvesti običajen start z mest na ciljni ravnini namesto letečega, kot je bilo doslej. Kot kaže, so zamisel o stoječem startu opustili, ker je v moštva vnašala zmedo in živčnost, dirkalnikom pa dodatne materialne obremenitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.