Šport
60 ogledov

"Počutim se kot otrok ob božiču"

Hamilton Rosberg VN ZDA EPA
Lewis Hamilton se dobro počuti pred zadnjo dirko v sezoni, ko bo padla tudi odločitev o naslovu svetovnega prvaka. Britanec ima lepo prednost pred moštvenim kolegom Nicom Rosbergom.

"Rad dirkam na stezi, dirkalnik, ki ga trenutno imam, pa je najboljši izmed vseh, ki sem jih vozil tu. Ko je bolid tako dober, se počutim kot otrok pred božičem," je pred Veliko nagrado Abu Dabija dejal Britanec. Lewis Hamilton sicer lovi svoj drugi naslov svetovnega prvaka, na petkovih uradnih treningih pa je Nica Rosberga v prvo premagal za 133 tisočink, v drugo pa za 83.

Pred Nemcem ima pred zadnjo dirko, na njej se prvič delijo dvojne točke, 17 točk prednosti, za skupno zmago pa mu bo tako zadoščalo že drugo mesto tudi v primeru, da bi Rosberg kot prvi prečkal ciljno črto. "Moram voziti kot ponavadi in zgodilo se bo pač, kar se bo zgodilo. Potrudil se bom po najboljših močeh, doslej sem povlekel prave poteze. Veselim se tega, da bom sedel v dirkalnik. Lepo je vedeti, da se ta konec tedna za nekaj borim. Občutek je sijajen." Hamilton je sicer v Abu Dabiju že zmagal v letu 2011, v letih 2009 in 2012 pa je vodil, a nato moral odstopiti zaradi okvate svojega bolida.

Rosberg po prvih uradnih treningih še ni obupal. "Za mano je dober dan. Ni mi uspelo povsem dobro odvoziti hitrih krogov, vendar sem prav zaradi tega optimističen. Prepričan sem, da mi bo to uspelo v kvalifikacijah. Sem samozavesten, na stezi se počutim dobro. Prvi startni položaj bo pomemben, a se tudi med dirko vselej ponudijo priložnosti," je boj za lovoriko napovedal Nemec.

Kvalifikacije se bodo začele ob 14. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.