Šport
19 ogledov

Hamilton: "Sproščen in samozavesten"

Lewis Hamilton EPA
Britanski dirkač je s 17 točkami prednosti pred Nicom Rosbergom na pragu drugega naslova svetovnega prvaka. Britanec je pred zadnjo postojanko sezone sproščen in samozavesten.

Britanec Lewis Hamilton vztraja, da na zadnji dirki sezone ne bo spremenil pristopa in se zadovoljil z drugim mestom, ki bi mu že prinesel naslov svetovnega prvaka tudi v primeru zmage Nica Rosberga, temveč bo poskušal sezono končati z zmago. 

"Brazilija je bila uspešen konec tedna za ekipo. Seveda se ni izteklo po načrtu, a glede na okoliščine je bilo drugo mesto zelo dober rezultat. Podrli smo rekord za največ dvojnih zmag v sezoni, kar je lepa nagrada za vse, ki so nam pomagali do tega izjemnega dirkalnika," se je najprej ozrl proti dirki v Braziliji, nato pa se z mislimi obrnil proti zadnji preizkušnji v letošnji sezoni.

"Kot da je prvič"

"Moj pristop se ne bo spremenil. V Abu Dabiju sem se vedno dobro odrezal. Lani prvič nisem startal iz prve vrste ali končal na zmagovalnem odru, imel pa sem tudi veliko smole, še posebej leta 2012. Upam, da smola ne bo vplivala na tokratni razplet in vem, da bo ekipa naredila vse, da bi to preprečila. Počutim se sproščeno, samozavestno in pripravljen sem na zmago," je napovedal Hamilton. 

Hamilton je prvi naslov prvaka osvojil leta 2008, ko je po dramatični končnici za točko ugnal Felipeja Masso. "Ljudje govorijo, kako dolgo je minilo od mojega prvega naslova, vendar imam občutek, kot da se prvič potegujem zanj. Seveda sem starejši in bolj moder. Od leta 2008 sem se veliko naučil, a še vedno sem isti dirkač," je dodal Britanec.

Hill: "Lewis pod večjim pritiskom"

Hamiltonov rojak Damon Hill, ki je svetovni prvak postal leta 1996, meni, da je pritisk na Lewisovi strani. "Ni mi mar, kako miren misli, da je. Med njim in naslovom je dolga pot. Mislim, da je težje dirkaču, ki vodi, saj se je lovec sprijaznil s tem, da morda ne bo zmagal, medtem ko vodilni lahko vse izgubi," je prepričan Hill, ki je na zadnji dirki sezone 1994 poskušal nadoknaditi točko zaostanka za Michaelom Schumacherjem, po trčenju in posledičnem odstopu obeh dirkačev pa je naslov pripadel legendarnemu Nemcu.

Več o dogajanju v F1 preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.