Šport
22 ogledov

Dvojni četverec osvojil kolajno na EP

Slovenski dvojni četverec bo moral v repasaž. Žurnal24 main
Slovenski veslaški dvojni četverec v postavi Matej Rojec, Jan Špik, Jernej Markovc in Gašper Fistravec je na evropskem prvenstvu v italijanskem Vareseju osvojil tretje mesto in tako osvojil prvo kolajno na evropskih prvenstvih za samostojno Slovenijo. Zmagala je estonska posadka pred čolnom iz Ukrajine.

Slovenski dvojni četverec je v današnjem finalu nastopil zelo prepričljivo. Fantje so si že pred finalno tekmo zadali, da se bodo držali estonske posadke, ki se je na prvenstvu pokazala za zelo hitro, v Italijo pa prispela z bronom z olimpijskih iger v žepu. S starta so Rojec, Špik, Markov in Fistravec krenili na vso moč, nekaj časa tudi vodili, nato pa se je v ospredje prebila estonska posadka. Slovenski veslači so držali njihov ritem in na polovici proge imeli precejšnjo prednost pred zasledovalci.

Na zadnjih 500 metrov so prišli slabi dve sekundi za Estonijo, vendar pa so iz ozadja pričeli napadati Rusi in Ukrajinci. Estonci so se v cilju veselili zmage, slovenski posadki pa je uspelo odbiti napad Rusov, medtem ko je Ukrajincem uspel silovit finiš, s katerim so prišli do srebra. Kljub temu je to velik uspeh za slovensko veslanje, saj gre za kolajno na evropskih prvenstvih.

"Preden smo šli na EP, smo na treningih vozili hitre čase, vedeli smo, da smo lahko dobri, a glede na majhne razlike lahko to pomeni, ali si prvi ali pa šesti. Po prvih tekmah tukaj smo vedeli, da lahko odveslamo za kolajno" je po tekmi dejal Ljubljančan Matej Rojec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.