Šport
81 ogledov

Dybala bo igral za Juventus

Paulo Dybala EPA
Za napadalčev prestop iz Palerma ni več ovir in pred sezono 2015/16 se bo ob odprtju poletnega prestopnega roka pridružil državnim prvakom.

Serijski osvajalec italijanskih naslovov Juventus je potrdil nakup napadalca PaulaDybale, ki se iz Palerma seli za ceno, ki bi lahko narasla do 40 milijonov evrov. Argentinski strelec se bo belo-črnim pridružil predsezono 2015/16, povezovali pa so ga tudi z  Manchester Unitedom in Arsenalom, medtem ko sta ponudbi na Sicilijo poslala tudi Inter in AC Milan.

Cenjeni 21-letnik se je odločil ostati v Italiji in z ekipo, ki je z osvojenim scudettom in italijanskim pokalom prišla do dvojne krone, trojno pa bo lovila v sobotnem finalu Lige prvakov proti Barceloni, podpisal petletno pogodbo.

Dybala je bil zvezdnik solidne sezone ekipe Siniše Anđelkovića v Serie A, kjer so Sicilijanci osvojili 11. mesto, Dybala pa je v uspešnem boju na sredini lestvice na 34 tekmah zabil 13 golov. Na stadion Renza Berbere je prišel pred sezono 2012/13 in med triletnim bivanjem na severu največjega sredozemskega otoka zabil nekaj manj kot 40 zadetkov. Juventus bo stal najmanj 32 milijonov evrov, skupna cena prestopa pa bi se lahko pod "določenimi pogoji" dvignila vse do 40 milijonov.

Pedro ostaja na Camp Nou

Pedro Rodríguez, ki je v prvo ekipo Barcelone prišel 1. januarja 2008, je podaljšal pogodbo, ki ga zdaj veže vse do leta 2019. 27-letnik je sicer v tej sezoni ob formaciji MessiNeymarSuarez bolj kot ne tekme začenjal na klopi. Barcelona je postavila odkupno klavzulo na kar 150 milijonov evrov.

Pedro je v dosedanjih sedmih sezonah v prvi ekipi Barcelone zbral 317 nastopov, dosegel je 98 zadetkov ter k temu pristavil še 62 asistenc. Z Barcelono je osvojil že 20 lovorik, v sobotnem finalu Lige prvakov pa bo na morebitno novo lovoriko verjetno čakal na klopi. Barcelona je s podpisom nove pogodbe tako končala špekulacije o morebitnem prestopu Pedra, najbolj glasno se je omenjal Arsenal, kamor je pred to sezono prišel Alexis Sanchez, prav tako bivši član katalonskega velikana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.