Šport
46 ogledov

Džikić: "Lažje je, ko nisi favorit"

Partizan, Krka, Edo Murić ABA
Po domači zmagi proti evroligaški Cedeviti so košarkarji Krke sinoči v beograjskem Pionirju ugnali še Partizan (64:68), tako da po dveh krogih presenetljivo ohranjajo popoln izkupiček.

"Seveda nismo planirali zmage v Pionirju, želeli smo si samo odigrati po najboljših močeh. Odlično smo se prilagodili na fizično igro domačinov in jih ujeli nepripravljene," je po tekmi razmišljal trener Novomeščanom Aleksandar Džikić, ki po dveh velikih zmagah ne misli zaspati na lovorikah: "Pred nami je tekma z Metalcem in res ne vem, kako bo vse skupaj izgledalo. Na prejšnjih tekmah nismo bili favoriti in zaradi tega nam je bilo precej lažje."

Vujošević: "V končnici nas je zagrabila panika"

Izkušeni krilni košarkar aktualnih slovenskih prvakov Jasmin Hukić je bil zadovoljen s predstavo svoji mlajših soigralcev: "Moštvo Partizana še ni uigrano in mi smo to s pridom izkoristili. Prepričan sem, da bodo v nadaljevanju sezone zaigrali prevej boljše. Mi smo odigrali dobro tekmo, velik delež pa so prispevali tudi naši mladi košarkarji. Sedaj nas čaka domači obračun z Metalcem, v katerem bomo pod precej večjim pritiskom," je pojasnil Hukić.

Domači trener Duško Vujošević se je večji del dvoboja prepiral s sodniki, ki so ga za "nagrado" še enkrat več izključili, po koncu dvoboja pa se ni izgovarjal na napake mož v sivem: "Sodniki niso krivi za poraz. Gostje so dobro vedeli, na kakšen način se nam morajo zoperstaviti. Igrali so na dolge napade in forsirali igro ena na ena. Nismo dobro odgovorili na njihov način igre, poleg tega pa smo bili premalo odločni v obrambi. Odigrali smo premalo protinapadov, v tretji četrtini pa zapravili deset točk prednosti. V končnici nas je zagrabila panika, Krki pa je bilo zaradi manjšega pritiska precej lažje," je po srečanju dejal Vujošević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.