Šport
26 ogledov

Zmajem Zagrebčani očitno ležijo

Aleš Pipan Union Olimpija Cedevita Aleš Fevžer/ABA
"Skozi celotno tekmo smo kontrolirali dogajanje na igrišču. Prikazali smo boljšo igro kot Cedevita in zasluženo zmagali," je bil po sinočnji zmagi Union Olimpije proti Cedeviti (77:67) zadovoljen domači trener Aleš Pipan.

Uvodna dvoboja nove sezone regionalne lige ABA proti moštvoma iz Zagreba so košarkarji Union Olimpije oddelali po svojih željah. Gostujočo zmago proti Ciboni so nadgradili z domačim slavjem proti močni Cedeviti in kar malce presenetljivo zasedli mesto na vrhu lestvice.

 "V tekmo smo šli s pravo energijo in nismo popuščali. Zaustavili smo nekatere najboljše strelce Cedevite in jim preprečili, da se razigrajo. Poleg tega smo dobro zapirali prostor pod košem in zbrano odigrali v zadnjih minutah," je glavne razloge za dokaj gladko zmago razkril trener Aleš Pipan, ki je bil malce nejevoljen le zaradi slabega izkupička izza črte prostih metov (44%).

Ljubljančani so do odločilne prednosti prišli v tretji četrtini (61:46), nato pa do konca dvoboja rutinirano kontrolirali rezultat proti tokrat precej nerazpoloženim Zagrebčanom, ki so večkrat protestirali zaradi (prestrogo) dosojenih nešportnih napak.

Brez Ukića ne gre

Veljko Mršić, ki je na klopi Cedevite tokrat nadomeščal obolelega prvega stratega Jasmina Repešo, se po koncu tekme ni izgovarjal na sodniški kriterij, temveč je kar nekaj kritik namenil svojim košarkarjem: "Union Olimpija je bila tokrat veliko boljše moštvo. Očitno nam je po poškodbi Ukića padla samozavest. Želeli smo si uspeha, vendar nam preprosto ni šlo. Zamudili smo kar nekaj priložnosti za preobrat in vse skupaj ni bilo dovolj za zmago."

Marinović podajal, Mahkovic zadeval

V domači zasedbi je poleg vsestranskega organizatorja igre Marka Marinovića (9 točk, 10 podaj, 3 skoki in ukradene žoge) izstopal natančni krilni košarkar Blaž Mahkovic, ki je brez zgrešenega meta iz igre Zagrebčanom nasul 17 točk.

"Tokrat sem bil pač jaz pri metu. Največje zahvale gredo Marinoviću, ki me je z odličnimi podajami večkrat našel v dobrem položaju za met," je skromno pojasnil prvi strelec zmajev, ki jih v naslednjih dveh čakata gostovanji pri Crveni zvezdi in domači obračun s Partizanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.