Šport
42 ogledov

Eden najbolj čustvenih košev v zgodovini

Mladi košarkarici Lauen Hill, ki so ji zdravniki zaradi tumorja v možganih napovedali, da bo živela le do decembra, se je izpolnila želja - zaigrala je za svoje univerzitetno moštvo.

Lauren Hill, ki prvo leto obiskuje univerzo Mount St. Joseph, ima tumor v možganih, ki ga je nemogoče operirati. Zdravniki so ji napovedali, da bo živela le še do decembra.

Do takrat si je mlada košarkarica želela vsaj enkrat obleči dres svoje univerze. Dvoboj s kolidžom Hiram je bil tako odigran nekaj tednov prej. Zaradi zanimanja navijačev in medijev je bila tekma, ki bi jo drugače najverjetneje spremljalo le nekaj sto navijačev, odigrana v razprodani dvorani univerze Xavier.

Pred deset tisoč gledalci, med njimi je bilo tudi kar nekaj znanih osebnosti. je prvi koš na tekmi dosegla prav nesrečna športnica. Dvoboj je bil prekinjen, igralki pa so skočile v objem soigralke in trenerji. Hillova, ki zaradi utrujenosti ni igrala veliko, je dosegla še en koš tudi v zaključku tekme. Nanj je bila še posebej ponosna, saj ga je dosegla z desno roko v kateri že nekaj časa nima moči. Univerza Mount St. Joseph je zmagala s 66:55.

"Tile občutki so ... še nikoli se v svojem življenju nisem počutila tako dobro," je takoj po prvem košu v intervjuju ob igrišču dejala Hillova. "Menila sem, da bo vsa reč ostala v tem okolju. A svet je velika skupnost. Vsi so se nam pridružili, bilo je neverjetno," je še dejala košarkarica za Fox Sports Ohio. Na tekmi so zbrali tudi precejšnjo vsoto denarja za raziskave pri zdravljenju raka. "Čeprav me najverjetneje ne bo več tu, sem prepričana, da bodo kmalu našli zdravilo," je zaključila Hillova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.