Šport > Nogomet
24 ogledov

Pri 20. izgubil boj z rakom: Želel le "igrati nogomet"

Dylan Tombides West Ham United rak Youtube
Nogometaš West Hama Dylan Tombides je v petek umrl zaradi raka na testisih. Mladi avstralski reprezentant se je po prvotni diagnozi sicer vrnil na zelenice, tokrat pa je izgubil boj z boleznijo.

"V življenju je zdravje najpomembnejše. A če vprašate mene, in še mnoge nogometaše, vam bomo povedali, da je vse, kar želimo, le igrati nogomet," je z nasmehom na obrazu še lani razlagal mladi napadalec West Ham Uniteda, Avstralec Dylan Tombides, ki je v petek prehitro umrl zaradi raka na testisih.

Tombides je izidhnil pri le 20 letih. Prvič so zahrbtno bolezen pri mladeniču odkrili leta 2011, bolezen pa je prvič premagal in se vrnil k igranju nogometa pri najbolj priljubljenem klubu v vzhodnem Londonu. A, kot se pri raku rado zgodi, se je bolezen čez nekaj mesecev vrnila in sčasoma tudi vzela Dylanovo življenje.

Namesto molka - aplavz

Napadalec je igral za kadetsko reprezentanco Avstralije (U17), preizkusil se je tudi že v mladi reprezentanci (U23). Za West Ham je debitiral septembra 2012 na tekmi angleškega ligaškega pokala.Namesto minute molka, bodo slovo Tombidesa počastili z minuto aplavza, ki se bo zgodila pred sobotnim srečanjem na Upton Parku, kamor prihaja Crystal Palace.

Tombides je lansko jesen takole spregovoril o svojem boju z rakom, na posnetku si lahko pogledate tudi nekaj njegovih potez v dresu avstralskih "kengurujev":

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.