Šport
15 ogledov

Edmonton pokvaril zabavo v Phoenixu

Schneider Corrado Bollig Vancouver Canucks Chicago Blackhawks NHL Reuters
Hokejisti v NHL končujejo skrajšani redni del sezone. Za končnico sta na voljo le še dve mesti na zahodu, zanju pa so kandidati trije. Prvo priložnost, da bi si zagotovili nadaljevanje sezone, so sinoči zapravili igralci Minnesote, ki so doma izgubili z Edmontonom z 1:6.

Minnesota bi si z zmago priigrala prvo uvrstitev v končnico v petih letih. A zabave za domače ni bilo, saj so na ledu plesali le gostje, ki pa bodo še sedmič zapored ostali brez dodatnega dela sezone. Corey Potter in Nail Jakupov sta zadela po dvakrat, Nikolaj Habibulin je ustavil 38 strelov in klonil šele v zadnji tretjini, ko je Mikko Koivu dosegel častni gol.

Buffalo, ki se ni uvrstil v končnico, se je poslovil z zmago; odločilni kazenski strel je dosegel Thomas Vanek, Ryan Miller, nastopil je na jubilejni 500. tekmi v ligi, pa je v rednem delu zbral 30 obramb, ubranil pa tudi poskus Johna Tavaresa pri kazenskih strelih.

Chicago ne popušča

Chicago je potrdil prvo mesto na zahodu in nagrado za najboljše moštvo rednega dela lige z zmago proti že odpisanemu Calgaryju. Patrick Kane in Jonathan Toews sta poskrbela za zmago z zadetkoma v razmaku treh minut in pol, Marcus Kruger je dokončal delo. Vratarju Coreyju Crawfordu je "shutout" pokvaril Chris Butler s prvim golom na zadnjih 65 tekmah. Za Calgary je bila tekma zadnja v sezoni, vratar Joey MacDonald je zbral 35 obramb.

Phoenix ne bo nadaljeval v končnici, od domačih gledalcev pa se je poslovil s porazom proti zadnjeuvrščenemu Coloradu po kazenskih strelih. Obe moštvi sta zaradi nepomembnosti tekme igrali precej nezbrano v obrambi. Kar 18 igralcev se je vpisalo na seznam strelcev in podajalcev, piko na i je s kazenskim strelom postavil Matt Duchene.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks : Calgary Flames 3:1
Phoenix Coyotes : Colorado Avalanche 4:5 (kazenski streli)
Minnesota Wild : Edmonton Oilers 1:6
Buffalo Sabres : New York Islanders 2:1 (kazenski streli)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.