Šport
17 ogledov

Kralji dobili lokalni derbi, Kopi podal za zmago

los angeles kings Reuters
Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so imeli v noči na nedeljo polne roke dela, saj je bilo na sporedu 11 tekem. Na ledu so bili tudi prvaki iz Los Angelesa, moštvo slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja pa je nalogo uspešno opravilo. Kralji so doma z 2:1 premagali sosede iz Anaheima, Kopitar je bil podajalec pri drugem zadetku v 39. minuti.

Za Los Angeles je prvi gol dosegel Drew Doughty v 10. minuti, izenačil je Ryan Getzlaf v 23., drugi in odločilni gol za domače pa je po podaji Kopitarja dosegel Mike Richards. "Oboji smo dobro napadali in posvetili veliko pozornosti obrambi. Ni bilo napak in ko je igra takšna, si je težko priigrati prave priložnosti," je po tekmi razmišljal domači napadalec Doughty. Domači so na vrata tekmecev sprožili 18 strelov, gostje, ki so šestič zapored izgubili v Staples centru, pa 20.

Kralji so na četrtem mestu zahodne konference lige NHL z 52 točkami, z današnjo zmago so zaostanek za vodilno ekipo pacifiške skupine Anaheimom zmanjšali na sedem točk, do konca rednega dela je še šest tekem.

Junak tekme med Coloradom in Vancouvrom je bil Jan Hejda. Domači branilec je dosegel svoj prvi gol v sezoni, pičlih sedem sekund pred koncem tekme, ko so že vsi pričakovali podaljšek, ter postavil končni izid 4:3. Nekoliko nenavaden je bil kanadski derbi med Torontom in Montrealom. Domači so bili po strelih slabši, a so vsaj v prvi tretjini vse zadeli: od prvih petih strelov so štirje končali v mreži gostov in tekma je bila praktično odločena že v 17. minuti pri izidu 4:1, zadetke za domače so dosegli Tyler Bozak, Leo Komarov, Jay McClement, Dion Phaneuf in Phil Kessel. V drugem kanadskem dvoboju je Calgary zanesljivo s 4:1 odpravil Edmonton in mu zadal peti zaporedni poraz.

Derbi so imeli tudi v New Yorku, kjer so se za boljše v mestu izkazali rangerji, vendar so zmago dosegli še le po podaljšku. Gledalci so na gol čakali 64 minut, dočakali pa so ga v mreži domačih otočanov, ko je šele z drugim zadetkom v sezoni branilec Dan Girardi odločil dvoboj.

Washington je v 22. minuti tekme s Tampo vodil že s 4:0 in dvoboj se je zdel odločen. A so se gostje prebudili, domači pa zaspali in po treh golih strel v zadnji tretjini se je redni del tekme končal neodločeno 5:5. A vseeno so na koncu domači rešili dve točki, za zmago je v podaljšku poskrbel Mike Green.

NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks 2:1
(Anže Kopitar podaja za Los Angeles)

Edmonton Oilers : Calgary Flames 1:4
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 1:3
Minnesota Wild : Columbus Blue Jackets 2:3 (kazenski streli)
Dallas Stars : San Jose Sharks 2:1
Toronto Maple Leafs : Montreal Canadiens 5:1
New York Islanders : New York Rangers 0:1 (podaljšek)
Washington Capitals : Tampa Bay Lightning 6:5 (podaljšek)
Carolina Hurricanes : Boston Bruins 4:2
Buffalo Sabres : Philadelphia Flyers 1:0
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 4:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.