Šport
21 ogledov

Kopi podal za gol; visok poraz Kraljev

los angeles kings Reuters
Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Dallas Stars je v noči na sredo doma premagalo Los Angeles Kings s 5:1. Edini gol za slednje je že v drugi minuti dosegel Drew Doughty, Anže Kopitar pa je prispeval podajo. Ray Whitney in Vernon Fiddler sta za Dallas v zadnji tretjini prispevala po dva gola.

Dallas je v boju za končnico nujno potreboval točke, medtem ko so bili Kralji v tem pogledu mirnejši. Že v drugi minuti so gosti izkoristili številčno premoč na ledu, a so jim domači kmalu na isti način vrnili. V drugi tretjini ni bilo golov, Kopitar (štirje streli) in kolegi so imeli premoč, a je niso kronali z goli. Kazen je prišla v zadnji tretjini, v kateri je bil Dallas izredno učinkovit, iz desetih strelov je dosegel štiri gole.

Chicago, vodilna ekipa, ki si je že zagotovila nastop v končnici, je v svoji 39. tekmi zabeležil 30. zmago, tokrat je z golom Slovaka Mariana Hosse zmagal v Minnesoti. Svojo 30. letošnjo zmago je dosegel tudi Pittsburgh, z izidom 5:3 se je veselil v Carolini. Zmago si je zagotovil v zadnji tretjini, v kateri je že zaostajal z 2:3, nato pa so za preobrat poskrbeli Beau Bennett, Jevgenij Malkin in Pascal Dupuis, ki je v zadnji minuti zatresel nebranjeno mrežo.

Od najboljših ekip je izgubil Montreal, kljub dvema zadetkoma Danca Larsa Ellerja je moral v domači dvorani priznati premoč Washingtonu. Z istim izidom je Tampa ugnala Ottawo, Winnipeg je bil s 4:1 boljši od Buffala, New York Islanders z istim izidom od Philadelphie, Columbus s 4:0 od San Joseja, nogometni izid pa je bil tudi v Nashvillu, kjer je St. Louis zmagal z 1:0.

Liga NHL, rezultati:

Dallas Stars : Los Angeles Kings 5:1
Anže Kopitar (Los Angeles Kings) je prispeval podajo.

New York Islanders : Philadelphia Flyers 4:1
Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 4:0
Tampa Bay Lightning : Ottawa Senators 3:2
Nashville Predators : St. Louis Blues 0:1
Carolina Hurricanes : Pittsburgh Penguins 3:5
Montreal Canadiens : Washington Capitals 2:3
Winnipeg Jets : Buffalo Sabres 4:1
Minnesota Wild : Chicago Blackhawks 0:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.