Šport
73 ogledov

Ekipa BTC-ja sedma na svetovnem prvenstvu

ekipni kronometer Epa
Članice slovenske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana so na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku v vožnji na čas zasedle sedmo mesto. Prve zlate medalje 91. SP v cestnem kolesarstvu so se razveselile kolesarke nemške zasedbe Canyon Sram Racing.

Na drugem mestu so 22 sekund zaostale članice nizozemske ekipe Boels-Dolmans, tretje so bile branilke naslova iz še drugega nizozemskega moštva Sunweba, zaostale so 29 sekund.

BTC City Ljubljano so na 54,5 km dolgi progi med Ötztalom in Innsbruckom zastopale Slovenke Polona Batagelj in Eugenia Bujak, Švedinja Hanna Nilsson, Nemka Corina Lechner, Rusinja Anastazija Jakovenko in Nizozemka Maaike Boogaard, ki je nastopila bolna. Za zmagovalkami so zaostale tri minute in devet sekund.

Vodja BTC-ja Gorazd Penko je v soboto napovedal, da od svojih deklet pričakuje uvrstitev okrog osmega mesta. To so kolesarke uresničile, v cilju so bile izmučene, a vseeno zadovoljne.

"Kot je že Gorazd napovedal, je naša realnost osmo mesto. V tem se ni zmotil. Dobro smo odpeljale, imele smo dobro povprečno hitrost. Proga je bila hitra, nič tehnična. Bolelo je vseh 54 kilometrov. Ko imaš kri v ustih, veš, da daješ svoj maksimum," je povedala Batageljeva.

Primož Roglič SP v Innsbrucku Šport "Verjamemo, da lahko medaljo pripeljemo domov"

Tudi poljska kolesarka Bujakova, ki od letošnje sezone nastopa s slovenskim potnim listom, je bila ob koncu zadovoljna. Izpostavila je, da je škoda, ker z njimi ni bilo Azerbajdžanke Olene Pavluhine, specialistke za kronometer, ki je na začetku avgusta padla na evropskem prvenstvu v Glasgowu in si zlomila kolk.

"Proga je bila povsem ravna, ni bila tehnična. Videle smo, kako dobre smo proti drugim. Nismo izgubljale na tehničnih delih, šle smo več kot 100-odstotno. Zadovoljne smo, moramo biti. Zame je bila to ena naših najboljših voženj," je povedala najboljša članica BTC-ja v tej sezoni, ki bo tudi v prihodnjem letu poganjala pedala za ljubljansko zasedbo.

Primož Roglič Matej Mohorič SP v kolesarstvu Šport "Gremo pokazat, kdo smo Slovenci"

Kolesarke Canyona bodo v zgodovino zapisane kot zadnje svetovne prvakinje, saj se je Mednarodna kolesarska zveza (Uci) odločila, da bo disciplino umaknila s programa SP.

Popoldan moštveni kronometer čaka še moške. Od Slovencev bo v poljski zasedbi CCC Sprandi Polkowice nastopil Jan Tratnik.

primož roglič SP Šport Roglič vztraja pri prvotni odločitvi: "Srebra ne bom branil"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.