Šport
24 ogledov

Ekipa Stöcklija z novo zvezdo: ob Tini še Viktoria

Maze Rebensburg Fenninger Ofterschwang veleslalom svetovni pokal alpsko smučanje EPA
Slovenski smučarski zvezdnici Tini Maze se bo pri švicarskem Stöckliju, ki skrbi za njene smuči, pridružila še nekdanja nemška olimpijska prvakinja Viktoria Rebensburg.

Švicarski proizvajalec smuči Stöckli je ob največji zvezdnici Tini Maze v svoje vrste privabil še eno zveneče ime z belih strmin. Nemška alpska smučarka Viktoria Rebensburg se je po koncu sezone odločila za zamenjavo opremljevalca, namesto Nordice, s katero je dosegla največje uspehe, bo naslednji dve sezoni tekmovala s smučmi znamke Stöckli.

Štiriindvajsetletna Rebensburgova je podpisala dvoletno pogodbo s švicarskim proizvajalcem, s katerim sodeluje tudi najuspešnejša slovenska alpska smučarka Mazejeva.

Napočil čas za nov material

"Po desetih letih je napočil čas, da se preizkusim z novim materialom. Stöckli je uspešno švicarsko podjetje z veliko izkušnjami, svojo uspešnost pa v zadnjih nekaj letih potrjuje v svetovnem pokalu. Sem zelo zadovoljna tako z materiali kot z ekipo ter se že veselim sodelovanja v prihodnjih sezonah," je dejala Rebensburgova.

Veleslalomska olimpijska prvakinja iz Vancouvra je bila na letošnjih igrah v Sočiju bronasta, je pa tudi lastnica desetih zmag v svetovnem pokalu, od tega osmih v veleslalomu, ob tem je v sezonah 2010/11 in 2011/12 osvojila mala kristalna globus za zmagi v posebnem seštevku discipline.

Ambasadorka na nemškem tržišču

"Navdušeni smo, da lahko Viktorio pozdravimo v naši ekipi in ji obenem izrekamo toplo dobrodošlico v naši družini. Kot ena najboljših nemških športnic je vsekakor pomembna ambasadorka svoje države na velikem nemškem tržišču," je bil navdušen predsednik uprave družbe Beni Stöckli.

Rebensburgova in Mazejeva sta stari znanki z belih strmin. V spominu slovenskih ljubiteljev smučanja ni ostala v najlepšem spominu, potem ko je bila za pičle štiri sekunde hitrejša od Korošice in se je leta 2010 v Whistlerju veselila olimpijskega zlata v veleslalomu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.