Šport
19 ogledov

Elf hitro našel pot do gola

Euro 2016, Nemčija, Slovaška
1/14
EPA
Svetovni prvaki so z zadetkom odprli dvoboj proti Slovakom. Tudi v nadaljevanju so bili dominantni in se zanesljivo prebili med osem najboljših ekip Eura.

Aktualni svetovni prvaki so bili veliki favoriti pred dvobojem s Slovaško, svojo premoč na papirju pa so potrdili že v osmi minuti. Po podaji iz kota so Slovaki odbili žogo izven kazenskega prostora, a je ta prišla do branilca Jérôma Boatenga, ki jo je s prve poslal v desni spodnji kot z vratarjevega zornega kota. Že pred zadetkom je imel lepo priložnost Sami Khedira, a je slovaški čuvaj mreže Matúš Kozáčik žogo odbil preko prečke. Po kotu so Nemci povedli, Boateng pa je dosegel svoj prvi zadetek za elf v 62. nastopu.

Že v 13. minuti bi Nemci lahko povedli z 2:0. Martin Škrtel je v hrbet potisnil Maria Gomeza, sodnik pa je upravičeno dosodil najstrožjo kazen. A Kozáčik je z lepo parado zaustavil strel Mesuta Özila. Nemci so bili tudi v naslednjih minutah zelo dominantni. Özil je bil blizu zadetka tudi v 24. minuti, ko je Gomez dobil skok, okroglo usnje pa je padlo na nogo vezistu Arsenala. Švignilo je le za las mimo okvira vrat. Kasneje sta pretila še Thomas Müller in dvakrat Julian Draxler.

Slovaki so bili v prvih 40 minutah povsem brez idej v napadu, nato pa so zamudili izjemno priložnost za izenačenje. Na desni strani je sam ostal Peter Pekarík, poslal natančno žogo v peterec, kjer je žogo pod prečko usmeril Juraj Kucka, a se je s parado izkazal Manuel Neuer.

A kmalu je sledila kazen za zamujeno. Drakler je z lepim driblingom iz igre vrgel Kucko, po desni strani prodrl proti golu in nato zaposlil Gomeza, ki mu ni bilo težko še drugič zatresti slovaške mreže. To je bil njegov peti zadetek na evropskih prvenstvih, s tem pa je izenačil nemški rekord Jürgena Klinsmanna. Nemci so na glavni odmor povsem zasluženo odšli z dvema goloma prednosti.

V 49. minuti so dobro kombinirali Slovaki, Marek Hamšik pa je na robu kazenskega prostora našel Kucko, član Milana je močno udaril po žogi, vendar je ta letela naravnost v dobro postavljenega Neuerja. Vseh upov za Slovake pa je bilo konec v 63. minuti. Po kotu je visoko skočil Mats Hummels, žoga je tudi nekoliko srečno prišla do Draxlerja, ta pa jo je z volejem poslal še enkrat za hrbet Kozáčika.

Nemčija se je zadovoljila z visokim vodstvom, izjemno priložnost za še višjo zmago pa je v sodniškem dodadku zamudil Toni Kroos, ki je sprožil z desetih metrov, a se je izkazal slovašli vratar.

Euro 2016, osmina finala:

Nemčija : Slovaška  3:0 (2:0)
Boateng 8., Gomez 43., Draxler 63.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.