Šport
17 ogledov

Elitni diviziji pomahali v slovo

SP elitne divizije (Slovenija - ZDA)
1/11
EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je na SP na Češkem izgubila proti izbrani vrsti ZDA z 1:3 (0:2, 1:0, 0:1) in s šestim zaporednim porazom ostala brez možnosti za obstanek med elito.

V slovenski reprezentanci ni bilo Roberta Saboliča, ki je bil zaradi nevarnega naleta na norveškega hokejista kaznovan s tekmo prepovedi. Upanje za morebitno presenečenje je v peti minuti razblinil Brock Nelson, ki je tri minute pred iztekom prve tretjine zadel še drugič in praktično zapečatil usodo slovenskih fantov.

V prvi napad je Kopitar uvrstil Žigo Jegliča, Anžeta Kopitarja in Jana Urbasa, v drugega Žigo Panceta, Roka Tičarja in Jana Muršaka, v tretjega Aleša Mušiča, Kena Ograjenška in Boštjana Goličiča, v četrtem pa so bili Tomaž Razingar, Marcel Rodman in Miha Verlič. Začetek je stekel po pričakovanjih. Američani so močno napadli in sprožali nevarne strele. Slovenska obramba na čelu z vratarjem Robertom Kristanom je začetne nalete vzdržala, a je nato v peti minuti sam tik ob golu ostal Nelson ter plošček spretno potisnil v mrežo.

Zaostanek pa vseeno ni zmedel Slovencev; počasi so postajali tudi oni nevarnejši, prvi dober strel je proti Connorju Hellebuycku sprožil Pance, pozneje pa so do priložnosti prišli še Kopitar, Pance, Ograjenšek in Muršak.

Kljub ameriški terenski premoči v prvem delu, ZDA so imele tudi igralca več, kjer so se Slovenci dobro ubranili, so Slovenci dolgo lovili rezultat. Slovenija je bila dokaj enakovredna, a le do drugega ameriškega "power-playa", ko so tekmeci po uigrani akciji povedli z 2:0.

''Nekaj napak, dali smo jim dva power-playa, kar se ne bi smelo zgoditi. Po naših neumnostih izgubljamo z 2:0. Treba je igrati v njihovi tretjini, tam so ranljivi,'' je po koncu prve tretjine dejal Žiga Jeglič.

V uvodnih minutah nadaljevanja se je Sloveniji ponudilo več lepih priložnosti za znižanje izida. Dvakrat je bil pred golom zelo nevaren Tičar, toda ameriški vratar je ostal nepremagan, prav tako po strelu Urbasa. V 26. minuti pa je bil po lepi podaji izza gola pred vrati sam Pance, meril pa natančno v Hellebuycka.

Vse te zapravljene priložnosti pa so splahnele ob res lepi akciji v 27. minuti: Ograjenšek je z natančno podajo našel Mušiča, ki je ušel Američanom in s strelom pod prečko spet vzbudil kanček upanja.

Ob prvi slovenski številčni prednosti so spet nanizali nekaj obetavnih akcij in strelov, vendar plošček ni hotel v mrežo; ne ob strelih Mušiča, ne Panceta in Mitje Robarja, podobno je bilo ob naslednjem "power-playu", ko je bil za las nenatančen Blaž Gregorc

''To tretjino je bilo mnogo bolje. Imeli smo kar nekaj priložnosti. Imamo še 20 minut in dali bomo vse od sebe,'' je pred zadnjim delom povedal Marcel Rodman.

Česar v drugem delu niso zadeli Slovenci, so v tretjem takoj Američani. V prvem napadu so bili Slovenci premalo odločni pred svojim golom in plošček je z enega metra Jack Eichel potisnil v gol.

Občutke po šestem zaporednem porazu je strnil tudi Anže Kopitar''Občutki... vsi vemo, kaj se je zgodilo. Prazni občutki. Razočaranje. Verjeli smo, da lahko naredimo boljši rezultat, a žal smo dosegli premalo golov, da bi lahko obstali v A skupini.''

''Skozi celo tekmo ni bilo tako slabo, pokopljejo nas... ne bom rekel šolske, ampak enostavne napake. Igralca pustimo samega pred golom, paka ne pometemo stran in nasprotnik pride do lahkih zadetkov. Mi garamo za svoje zadetke, ker vsi vemo, da ne pridejo zlahka. Zagotovo jih je bilo to prvenstvo premalo,'' je povedal zvezdnik LA Kings.

SP elitne divizije, šesta tekma:

Skupina B

Slovenija : ZDA 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Mušič (27); Nelson (5, 17), Eichel (42)

Slovaška : Rusija 2:3 (1:0, 0:1, 1:1; 0:1)

 

 

 

 

 

 

 

Skupina A

Nemčija : Češka 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Švica : Kanada 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

 

 

Komentarjev 3
  • marabunta 20:59 10.maj 2015.

    niti 5 Kopitarjev nas ne reši

  • antitrust 18:24 10.maj 2015.

    Luzerji

  • smučar 16:58 10.maj 2015.

    predlagam, da gre rakovec igrat-najboljši predsednik-rezultat njegovega dela se že kaže !!!!