Šport
24 ogledov

Enrique in Messi ne komunicirata

Luis enrique Leo Messi Barcelona EPA
Odnos med trenerjem in prvim zvezdnikom Barcelone naj bi bil tako slab, da med seboj ne spregovorita niti besede.

Barcelona je na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov na stadionu Etihad premagala Manchester City (2:1) in naredila velik korak k vnovični evropski slavi, kljub spodbudnemu rezultatu pa naj bi v zakulisju katalonskega velikana spet zavrelo.

Po poročanju medijev se Lionel Messi in Luis Enrique ne pogovarjata več. Ostali člani kluba naj bi stopili na stran argentinskega čudežnega dečka, zato so dnevi prvega moža na klopi katalonskega velikana šteti.

Enrique naj bi imel slab odnos tudi s številnimi drugimi nogometaši, ki niso zadovoljni z avtoritarnim pristopom nekdanjega nogometaša madridskega Reala in Barcelone. Španec ni trener, ki bi sprejemal nasvete svojih varovancev, temveč podobno kot Louis van Gaal in Fabio Capello stavi na poslušnost in ubogljivost svojih nogometašev. Ni potrebno posebej poudarjati, da se Messi, Xavi ali Andrés Iniesta v njegovi družbi ne počutijo tako dobro, kot so se morda ob Pepu Guardiolu, danes trenerju Bayerna iz Münchna.

Nogometaši naj bi pristali na sodelovanje do te mere, da se bodo lahko potegovali za lovorike, a prihodnost Enriqueja je kljub zagotovilom predsednika, da ostaja tudi po koncu sezone, pod velikim vprašajem. Ni sicer prvič, da se je španski strateg sporekel s svojim varovancem, nenazadnje so ga prav nesoglasja s Francescom Tottijem posredno stala trenerskega stolčka pri Romi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.