Šport
298 ogledov

Epska vrnitev štirikratne olimpijske prvakinje

simone biles Epa
Na ameriškem prvenstvu v Bostonu je pometla s konkurenco.

Prva gimnastična zvezda olimpijskih iger leta 2016, Američanka Simone Biles, ki je v Rio de Janeiru osvojila štiri olimpijske naslove in en bron, se je po tekmovalnem premoru zmagovito vrnila na sceno.

Nosilka desetih naslovov svetovne prvakinje je na ameriškem prvenstvu v Bostonu prepričljivo zmagala tako v mnogoboju kot na vseh štirih orodjih.

Enaindvajsetletna telovadka, ki si je po Riu vzela nekaj premora, je branilko naslova ameriške prvakinje in svetovno prvakinjo Morgan Hurd ugnala za več kot tri točke. Bilesova je sicer prvič po premoru tekmovala že konec julija na lokalni tekmi v Columbusu.

Zmagovita vrnitev na veliko sceno je prvi korak Bilesove na poti do olimpijskih iger leta 2020 v Tokiu, kjer si želi spet na olimpijski prestol.

Bilesova je bila tudi ena od telovadk, ki so bile žrtve nekdanjega zdravnika ameriške gimnastične reprezentance Larryja Nassarja. "Ni bojim se več povedati svoje zgodbe. Tudi sama sem med številnimi, ki jih je Larry Nassar zlorabil," je na Instagramu takrat zapisala Bilesova.

Primer Nassar je odmeval v medijih po vsem svetu, saj je zdravnika gimnastične reprezentance spolne zlorabe obtožilo več kot 250 športnic, s katerimi je sodeloval med letoma 1996 in 2005, med njimi vrsta olimpijskih in svetovnih prvakinj. Sodišče v Michiganu je 54-letnega Nassarja januarja obsodilo na 175 let zapora, od katerih jih bo moral najmanj 40 prestati za zapahi brez možnosti za predčasen odpust.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.