Šport
76 ogledov

Epski boj Bojana Tokića

Bojan Tokić Stanko Gruden/STA
Bojan Tokić je ostal brez uvrstitve v četrtfinale

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić je izpadel v osmini finala na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru. Izgubil je proti najboljšemu evropskemu igralcu Dimitriju Ovčarovu iz Nemčije; peti igralec s svetovne lestvice je zmagal s 4:1 (31, -10, -5, -4, -7); kljub temu je Tokić dosegel največji uspeh na svojih tretjih olimpijskih nastopih.

Dvoboj s favoriziranim Nemcem je slovenski igralec odprl na epski način, izkoristil je svojo 14. zaključno žogico za niz, ki ga je dobil z rezultatom 33:31. Tudi Ovčarov, ta je pred tekmami zavrnil Tokića, ki je želel trenirati z njim, češ, da ni dovolj dober zanj, je imel svoje priložnosti za osvojitev prve igre, vendar se je tudi Slovenec izvlekel iz osmih težkih situacij. Tokić je imel ob zadnjih točkah sicer že nekaj težav z mišico na roki, lažja poškodba pa ga je kljub pomoči maserja ob pavzi spremljala v naslednjih nizih.

Vseeno je Tokić tudi v drugo povedel z 10:9, a je trdoživemu Nemcu uspelo narediti preobrat in slaviti z 12:10 za 1:1. V naslednjih igrah je bil Ovčarov bolj zanesljiv, točke je osvajal v serijah. Tokić si je na prvi pogled nekoliko opomogel v zadnji igri, se nekajkrat nevarno približal, vendar prave možnosti za preobrat ni bilo.

Tokić je nekaj ur pred tem v 3. krogu s 4:1 ugnal 18. igralca sveta, Portugalca Tiaga Apolonia, ki je na kakovostni lestvici več kot 30 mest višje in je njegov klubski soigralec v Saarbrücknu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.