Šport
42 ogledov

Erazem Lorbek: "Čim prej v pravo formo"

Zdovc slovenska košarkarska reprezentanca Mundobasket
1/11
Simon Maljevac
Dopoldne se je košarkarska reprezentanca iz Ljubljane preselila v Kranjsko Goro, kjer jo čaka nadaljevanje priprav na svetovno prvenstvo v Španiji. V reprezentančnem avtobusu sta se znašla tudi Goran Dragić in Erazem Lorbek.

"Na Kitajskem je bilo nekaj dobrih, pa tudi slabih stvari. Še vedno je prihajalo do prevelikih padcev koncentracije, kar pa je na nek način tudi razumljivo. Igrali smo samo z enim organizatorjem igre in nasprotniki so na Klobučarja močno pritiskali. Pokazalo se je, da nam manjkata dva igralca, poleg tega pa smo imeli tudi malo časa za treninge. Kljub vsem težavam si ne bi smeli privoščiti poraza v finalni tekmi proti Rusom, ki jih nikakor nismo mogli zlomiti," se je Stankovićevega pokala na Kitajskem še enkrat spomnil selektor Jure Zdovc, ki je na današnjem zboru v Ljubljani pred odhodom na priprave v Kranjsko Goro lahko pozdravil tudi Gorana Dragića in Erazma Lorbka

"Časa do začetka priprav je še dovolj in verjamem, da bomo uspeli narediti vse kar smo si začrtali. Pomembno je, da je koncentracija igralcev tudi na treningih na najvišjem nivoju. Seveda me jezi, ker igralci še vedno delajo preveč napak, vendar so igralci včasih preveč neučakani. V kadru ostajata tudi Matic Rebec in Aleksej Nikolić, saj potrebujemo čim večji izbor na mestu organizatorja igre. Ne smemo si privoščiti napak pri izboru kadra," je dodal selektor.

Gogi na petih tekmah

Po Zdovčevih besedah bo Gogi v dogovoru s klubskimi delodajalci iz Phoenixa do konca pripravljalnega dela zaigral na petih tekmah, starejši izmed bratov Lorbek pa naj bi bil po težavah s poškodbo pripravljen na naporne treninge.

"Erazem nam je sporočil, da je maksimalno pripravljen na obremenitve. Fizično seveda še ni na najvišjem nivoju, najbolj pomembno pa je, da je zdrav in da ga lahko počasi vključimo v naš sistem. Skupaj se bomo odločili za sistem dela, saj ga ne smemo preveč obremeniti. Upam, da bo lahko čim prej zaigral na kakšni pripravljalni tekmi," je dejal Zdovc.

Erazem: "O klubskem statusu še nič"

Erazem Lorbek slovenska košarkarska reprezentanca Mundobasket | Avtor: Simon Maljevac Simon Maljevac
Izkušeni krilni center je bil ob vprašanjih novinarjev precej redkobeseden, vendar odločen, da se v reprezentančnem dresu prikaže v najlepši luči: "Čim prej se želim vrniti v pravo formo. Upam, da se bom dobro vključil v izbrano vrsto in bomo skupaj s soigralci na svetovnem prvenstvu prikazali vrhunsko košarko. Maksimalno sem skoncentriran na delo v reprezentanci in na to, da čim bolje oddelam priprave."

Glede na informacije iz Barcelone naj bi 30-letni košarkar že zaključil katalonsko zgodbo, vendar si v teh dneh s tem ne beli glave: "S klubskimi obveznostmi se trenutno ne obremenjujem. Glede mojega statusa v Barceloni se z vodilnimi možmi kluba še nisem pogovarjal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.