Šport
57 ogledov

Hrvaška invazija na Pariz

hrvaški navijači Euro 2016 EPA
Sodeč po včerajšnjem dogajanju na pariških ulicah bodo na popoldanskem obračunu prvega kroga skupine D Eura 2016 med Turčijo in Hrvaško (15.00) na tribuna stadiona Park Princev prevladovali naši južni sosedi.

Nogometni spektakel v Franciji je že v polnem zamahu, zato ne čudi dejstvo, da je moč iz dneva v dan v francoskih mestih videti vse več navijačev iz praktično vseh 24 udeleženk letošnjega Eura. Čeprav vreme v pariški prestolnici ni ravno najbolj naklonjeno ljubiteljem najpopularnejše kolektivne igre na svetu, pa je navijaško vročico moč občutiti na vsakem koraku.

Po petkovi tesni zmagi francoske izbrane vrste proti Romunom (2:1) so navijaški primat na ulicah Pariza prevzeli hrvaški navijači, ki so že včeraj dopoldne poskrbeli, da so bile restavracije, trgi in številni parki odeti v rdeče – belo barvo.

Čeprav bo dvoboj med Hrvaško in Turčijo na sporedu šele danes popoldne, "kockasti"; že včeraj niso štedili svojih grl, temveč so iz ure v ure stopnjevali glasnost, tako da je bilo v večernih urah v uradni navijaški coni na Marsovih poljanah moč slišati "Mi, Hrvati"; in podobne navijaške napeve.

Prihajajo Švedi in Irci

Domačini so se sicer upravičeno bali, da bi za morebitne incidente lahko poskrbeli Angleži, a se je očitno njihova najbolj vročekrvna skupina odpravil na jug Francije v Marseille, ki je sinoči gostil tekmo med Anglijo in Rusijo (1:1), medtem ko so se v Pariz odpravili malce bolj umirjeni pristaši "Treh levov", ki so bili kar malce ljubosumni na prevlado hrvaških navijačev.

Že v ponedeljek bo Saint Denis gostil obračun med Švedsko in Irsko, ki se lahjo pohvalita s številčno navijaško armado, tako da tako organizatorjem kot poročevalcem v Parizu nikakor ne bo dolgčas.

Zaenkrat vse skupaj poteka brez incidentov in le upamo lahko, da bo tudi v naslednjih dneh največja skrb vseh prisotnih dokaj zasoljena cena hmeljevega napitka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.