Šport
49 ogledov

Junak uvodnega dne o razlogih za jok

dimitri payet Profimedias
Strelec zmagovitega zadetka za Francijo Dimitri Payet je pojasnil, zakaj je med zapuščanjem zelenice potočil nekaj solz.

Dimitri Payet je postal veliki junak uvodnega dne evropskega prvenstva v nogometu, ko je v predzadnji minuti rednega dela poskrbel za fantastični zadetek v romunski mreži in gostiteljici priigral pomembne tri točke v lovu na uvrstitev v izločilne boje.

Romunska nogometna reprezentanca je na tekmi s Francijo znova dokazala svoje obrambne kvalitete in vse do 89. minute imela v rokah ugoden rezultat, ki ga je v korist Francije z mojstrsko izvedenim strelom v levi zgornji kot spreobrnil Payet.

Domači selektor Didier Deschamps je strelca odločilnega gola v 92. minuti potegnil na klop, Payet pa je med zapuščanjem igrišča potočil nekaj solz. ''To, da sem danes tukaj in sem dosegel zadetek, je rezultat trdega dela in žrtvovanja,'' je povedal napadalni vezist West Ham Uniteda.

''Če sem iskren, si na začetku sezone nisem mislil, da bom danes tukaj. Bilo je veliko stresa in pritiska. Če bi mi nekdo rekel, da se bo to zgodilo, mu ne bi verjel. Z golom so vsa čustva prišla na plano,'' je solze pojasnil 29-letnik.

Payet dolgo ni imel zagotovljenega mesta med izbranci francoskega selektorja, njegovi reprezentančni karieri pa ni mogel pomagati niti dober uvod v sezono angleške Premier League.

Njegova vztrajnost se je na koncu splačala, saj se je marca po večmesečni odsotnosti vrnil v reprezentanco in že na prvi tekmi prvenstva upravičil svoje mesto v ekipi. To mu je po veliki zmagi gostiteljice priznal tudi Deschamps.

''Dobro, da smo zmagali. Romunija je težak nasprotnik. To smo vedeli. Imeli smo priložnosti, a nekaj smo jih ponudili tudi njim. Poskrbel sem, da smo odigrali na zmago. Romunija nam je vse skupaj otežila. Prva tekma prvenstva je kot finale, zato smo bili malce plašni. Dimitri Payet je dosegel čudovit gol. On je naredil razliko. Gre za napadalnega igralca, ki obenem pomaga ekipi. V nogometu je precej lažje, če lahko zabiješ v zgornji kot. To reši marsikateri problem,'' je dejal selektor francoske reprezentance. 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.