Šport > Euro 2020
15576 ogledov

Hrvatje besni, njihov veliki up izbral drugo reprezentanco

Borna Sosa Profimedia
Nadarjeni nogometaš zamenjal izbrano vrsto.

Hrvaški mediji so v zadnjih dneh polni člankov o nadarjenem nogometašu Borni Sosi. Član Stuttgarta, ki je v preteklosti nastopal za vse hrvaške selekcije, se je namreč odločil, da bo sprejel nemško državljanstvo in v prihodnosti igral za Nemčijo. To je že potrdil tudi hrvaškemu selektorju.

"Konec je, moja odločitev se ne more več spremeniti. Danes so me poklicali s HNS (Hrvaška nogometna zveza; op. p.), pogovarjal sem se tudi s selektorjem Zlatkom Dalićem, sporočil sem mu svojo odločitev in povratka ni več. Selektor je bil korekten, zaželel mi je srečo, tudi on je dojel, da do spremembe ne bo prišlo," je 23-letni Sosa dejal za 24sata.

"Pogovori z nemško zvezo so se začeli pred tremi meseci. V marcu sem razmislil o svoji situaciji, videl sem, da nisem povabljen v A reprezentanco, Nemčija pa je naredila vse, da lahko v prihodnosti zaigram za njih. V tem času nisem imel stikov s HNS. Njihova odločitev je bil jasna, tako kot zdaj moja. Če bom zaigral na Euru, super, če ne pa vem, da bom nastopal na naslednjem svetovnem prvenstvu," je svojo odločitev obrazložil levi bočni branilec.

Če je razumevanje pokazal selektor Hrvaške, pa so svoje nestrinjanje pokazali navijači. Združenje navijačev hrvaške reprezentance je nanj naslovilo odprto pismo, nogometaša v njem pa poimenovalo Herr Sosa.

Borna Sosa | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nikoli ne boš oblekel svetega dresa. Zavrnil si igranje za zastavo za katero so generacije tvojih dovčerajšnjih rojakov prelile kri in solze, mnogi so za njo dali svoje življenje. Resel si ne navijačem, ki so v Stuttgartu stali za tabo tudi takrat, ko ti ni šlo. Rekel si ne priložnosti o kateri sanja vsak otrok od trenutka, ko se prvič dotakne žoge," so mlademu nogometašu med drugim sporočili navijači.

"Tvoj dom sta zdaj Stuttgart in Berlin, na Hrvaškem pa si samo turist. Spomni se svoje odločitve, ko ti ne bo jasno, zakaj ne čutiš ljubezni s tribun, ki so prekrite s kockicami. Za njih je Šime tvegal kariero, zaradi njih je Ivanu grozila celotna Švica, Mateo pa je kot otrok zapustil Avstrijo. Če ne poznaš odgovora, ga poznajo oni: 'Ni vse v denarju!' Ena je sveta zastava, en je sveti dres. Tebi nemški, nam hrvaški," so sklenili pristaši aktualnih svetovnih podprvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice