Šport > Nogomet
1699 ogledov

Hrvaški selektor komentiral poraz Slovenije s Ciprom

Zlatko Dalić SLO HRV Epa
Ni ga presenetilo.

Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo odprla z zmago proti Hrvaški z 1:0, aktalni svetovni podprvaki so tako prvič v medsebojnih srečanjih morali priznati premoč Slovencem. A nato se je vse hitro obrnilo. Četa Matjaža Keka je doživela dva poraza, po solidni predstavi proti Rusiji je bila boleča povsem nemoč proti Cipru.

Poraz Slovenije pa ni presenetil selektorja Hrvaške. "Dejal sem, da se bodo takšne stvari dogajale v tej skupini. Slovenija je proti Hrvaški dala svoj maksimum in se izčrpala. Kasneje se ni uspela 'preriniti' skozi naslednji tekmi. To je normalno, ritem je zelo težak. Pokazalo se je, da skupina ne bo lahka, to ne velja samo za nas, ampak za vse, ki se borijo za prvo mesto. Mi vemo, kaj je naš cilj. Tega bomo izpolnili, v skupini bomo prvi in odšli bomo na svetovno prvenstvo," je po zmagah proti Cipru in Malti dejal selektor Hrvaške Zlatko Dalić.

Luka Modrić Kvalifikacije Šport Bes na Malti: Hrvatje so imeli srečo, ker ni bilo VAR-a Matjaž Kek Boleče Šport Selektor označil krivca: To je klofuta Jaka Bijol Kvalifikacije SP Šport Veliko razočaranje in šok za Slovence

Po porazu Rusije na Slovaškem v skupini ni več reprezentanc s stoodstotnim izkupičkom. Hrvaška vodi s šestimi točkami, toliko jih ima tudi druga Rusija. Tretja je Slovaška, ki ob zmagi in dveh remijih še ni doživela poraza, četrti s štirimi točkami Ciper. Slovenija je po treh odigranih tekmah s prav toliko točkami peta. Zadnja Malta je doslej osvojila točko. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.