Šport > Nogomet
2471 ogledov

Veliko razočaranje in šok za Slovence

Jaka Bijol Profimedia
Slovenska reprezentanca po spodbudnih predstavah proti Hrvaški in Rusiji doživela padec na realna tla.

Slovensko nogometno reprezentanco je po domači zmagi proti Hrvaški (1:0) in gostujočem porazu pri Rusiji (1:2) tokrat čakal nov dvoboj v gosteh, nasprotnik četi Matjaža Keka je bil Ciper. Slovenski selektor je bil prisiljen v dve menjavi, Blaž Kramer je v napadu zamenjal Andraža Šporarja, Kenan Bajrić pa je v obrambi zamenjal Miho Mevljo, ki je na prvih dveh tekmah prejel rumena kartona in tako tokrat ni imel pravice nastopa.

Slovenci so v prvih minutah nakazali, da so na sredozemski otok prišli po nove tri točke, narekovali tempo, trije koti v prvih sedmih minutah pa domačim niso povzročili večjih preglavic. V 10. mintu je Josip Iličić poslal žogo preko ciperske obrambe do Sandija Lovrića, a junak zmage proti Hrvaški ni uspel ustaviti žoge.

Ciper je nato uspel vzpostaviti ravnotežje na zelenici, v 23. minuti pa apretil iz protinapada, ki pa se je ob dobrem posredovanju slovenske obrambe končal brez strela, izbito žogo je sicer povsem nezaposleni Jan Oblak mirno pobral.

Šele v 36. minuti je bil sprožen prvi strel na tekmi, ki je šel v okvir vrat. Iličić je odlično prodiral po desni strani domačega šestnajsterca, nato pa se je odločil za podajo na rob kazenskega prostora, kjer je na žogo pritekel Jasmin Kurtić. Temu so strel nekoliko blokirali, a je domači vratar vseeno imel precej dela, da je okroglo usnje odbil v kot.

Nato pa so gostitelji povedli. Slovenci so izvajali avt v bližini svojega gola, Kurtić je izgubil žogo, ki jo je malce zunaj kazenskega prostora sprejel Ioannis Pittas, se otresel dveh slovenskih branilcev in natančno sprožil v desni zgornji kot Oblakovih vrat.

Še naprej bleda Slovenija

Kek je na začetku drugega polčasa v igro poslal Damjana Boharja namesto Mihe Zajca. V 49. minuti je Ciper zatresel prečko, a je bil ob akciji dosojen prepovedani položaj, dve minuti kasneje pa je do dobrega položaja za strel prišel Fotios Papoulis, Oblak je zanesljivo ukrotil žogo.

Prvih 15. minut drugega polčasa ni vlivalo nikakršnega optimizma za preobrat. Kek je tako hitro v igro poslal še Harisa Vučkića, ki je zamenjal Kramerja, in Domna Črnigoja namesto Jake Bijola. Vučkić je v 60. minuti sprožil z glavo, vendar nenevarno za domača vrata.

Vučkić je sicer precej poživil slovensko igro v napadu, gostje so prišli do dveh strelov, ki pa sta bila blokirana. Slovenija je naposled spet zagospodarila na zelenici. V 72. minuti je od dalč poizkusil Jure Balkovec, a je bil njegov strel preslaboten. Tri minute kasneje je Iličić poslal podajo v šestnajsterec, kjer se je lepo obrnil Črnigoj in nekoliko z desne sprožil preko vrat.

Ciper se je povsem osredotočil na branjenje. Ob koncu 80. minute sta na zelenico stopila še Luka Zahović in Nino Kouter. 

Slovenija je vse sile usmerila v napad, a pri tem puščala ogromno prostora v obrambi. V 86. minuti je imel Pittas na nogi zaključno žogo. Ostal je sam na osmih metrih, udaril proti golu, vendar je bil na pravem mestu Oblak. Žoga je šla preveč po sredin gola za spremembo rezultata. To je bila zadnja priložnost na tekmi, domači so vseskozi pametno kradli čas. 

Kvalifikacije SP, skupina H:

Ciper : Slovenija   1:0 (1:0)
Pittas 42.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice