Šport > Nogomet
2727 ogledov

Selektor označil krivca: To je klofuta

Matjaž Kek Profimedia
V slovenskem taboru razočarani nad svojo predstavo.

"To je krepka zaušnica za nas. Prevzemam odgovornost," je po neljubem porazu z 0:1 na gostovanju v Nikoziji dejal selektor Slovenije Matjaž Kek in tako za največjega krivca za klavrno predstavo razglasil sebe. Njegovi izbranci so sicer pokazali precej manj kot na prvih tekmah proti Hrvaški in Rusiji, manjkala je tudi agresivnost in želja, ki bi morali krasiti slovensko izbrano vrsto. Ta je na treh tekmah v šestih dneh nastopala z večinoma isto postavo.

"Čestitke domačinom za popolnoma zasluženo zmago. Dobili smo konkretno klofuto, ki smo si jo zaslužili. To ni zgledalo dobro. Nikakor ne moremo biti zadovoljni, razočaranje je ogromno. Vse, kar smo pred tem dobrega naredili, smo danes porušili. Več kot tega si nismo zaslužili. Ko enkrat dvigneš letvico z dobro igro, je lahko tak padec tudi znak značaja. Z mano na čelu smo pogoreli na celi črti. To so situacije, ki rušijo vse, kar gradiš nekaj časa. Imel sem občutek, da ne moremo zadeti, tudi če bi tri dni igrali," je še povedal Kek, ki je Slovenijo leta 2010 že popeljal na svetovno prvenstvo.

Slovenija je skozi celotno tekmo proti Cipru sicer težko prihajala do priložnosti, po eni izmed napak v obrambi pa jo je presekal še lep zadetek domačih. Lov na izenačenje je bil v drugem polčasu povsem jalov.

Jaka Bijol Kvalifikacije SP Šport Veliko razočaranje in šok za Slovence

Slovenci so v tokratnem ciklusu na treh tekmah osvojili tri točke. Prvič v zgodovini so premagali Hrvate, na gostovanju v Rusiji domačo izbrano vrsto v drugem polčasu povsem potisnili v obrambo, nato pa je sledil povsem drug obraz na dvoboju s Ciprom. Navijači, ki so od dvoboja veliko pričakovali, so bili seveda razočarani.

Komentarjev 2
  • Carbon 07:35 31.marec 2021.

    Sami šminkerji ko stopijo na igrisce,prej so se pa gledali pred ogledali pa vsak las popravljali pa spricali s parfumi.še ženske bi zelooo dost bols igrale!!!kje je nogomet 20-25 let nazaj,zdj sami manekencki!

  • Avatar pantani
    pantani 07:12 31.marec 2021.

    To je to. Odraz reprezentantov do zastave. Miselnost v glavi je enaka IQ sobne temperature. Razmišljanje kot, ah lahko jih bomo in to so navadni amaterji je katastrofalna!!!