Šport > Nogomet
4897 ogledov

Bes na Malti: Hrvatje so imeli srečo, ker ni bilo VAR-a

Luka Modrić Profimedia
Ljubitelji nogometa na Malti so bili ogorčeni.

V skupini H, kjerje Slovenija na tretji tekmi doživela zaslužen poraz proti Cipru, je Hrvaška na domači zelenici s 3:0 odpravila Malto. A dvoboj ni bil tako lahek kot na koncu kaže rezultat.

Hrvatje so dvoboj prelomili šele v zadnje pol ure igre, ko so dosegli vse tri zadetke, vse skupaj pa bi bilo morda precej drugače, če bi glavni sodnik dvoboja Švicar Lionel Tschudi v 19. minuti pokazal na belo točko ob igranju gostiteljev z roko v njihovem lastnem šestnajstercu. 

"Desni bočni branilec Hrvaške je v  kazenskem prostoru dvignl roke, z eno pa je zaustavil žogo. Čeprav je to naredil zelo očitno, z visoko dvignjeno roko, Tschudi in njegovi pomočniki tega niso opazili. Tako ni bila dosojena zaslužena enajstmetrovka za Malto," so o sporni situaciji zapisali na hrvaškem spletnem portalu Index.hr in nato še naprej iskreno dodali: "Maltežani so ogorčeno protestirali pri sodniku, a najstrožje kazni niso dobili. Na srečo za Hrvaško, v kvalifikacijah za SP ni VAR-a. To je svetovne podprvake rešilo proti reprezentanci, ki se nahaja na 176. mestu lestvice Fife."

Razburjenje nad odločitvijo je bilo razumljivo še toliko večje na Malti. Še zlasti, ker je bil kasneje na drugi strani dosojena enajstmetrovka, za Maltežane neobstoječa. Za 2:0 jo je izkoristil Luka Modrić.

"Zahvakjujem se sodniku na tekmi med Hrvaško in Malto. Očitna enajstmetrovka v prvem polčasu za Malto ni bila dosojena, Hrvaški pa je bila v drugem podarjena, igralci obeh ekip so se ob tej odločitvi le čudili. Sodnik, tole si resnično zavozil," je bilo mnenje, ki ga je na twitterju delil eden izmed malteških navijačev. Njegovi rojaki so izražali podobna mnenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice