Šport > Slovenija poka od ponosa
35266 ogledov

Kokoškov sprejel odločitev glede Slovenije

Igor Kokoškov EuroBasket 2017 KZS/Twitter Slovo srbskega strokovnjaka je, kot kaže, neizbežno.
Selektor slovenske košarkarske reprezentance je spregovoril o možnosti nadaljnjega sodelovanja z evropskimi prvaki.

Poleg Gorana Dragića, Luke Dončića, Anthonyja Randolpha in drugih fantov zlate generacije je k izjemnemu uspehu slovenske reprezentančne košarke največ pripomogel selektor Igor Kokoškov.

Srbski košakarski strokovnjak je Slovenijo popeljal do ekipne zlate medalje na evropskem prvenstvu, kljub zgodovinskemu dosežku  pa se njegov mandat nezadržno približuje koncu.

"To ni vprašanje želje ali motiva. Vprašanje je povsem tehnično," je o možnosti nadaljnjega sodelovanja s KZS za srbske Novosti.rs dejal Kokoškov.

"Moje življenje in profesionalna kariera sta vezana na NBA ligo, kjer sem pomočnik trenerja Utah Jazz. Ker sta koledarja FIBE in NBA povsem neusklajena, je preprosto nemogoče (!), da ostanem na klopi Slovenije. To smo vedeli že takrat, ko sem začel delati z reprezentanco," je povedal 45-letnik in razblinil vse dvome o svoji prihodnosti.

"Ker sta koledarja FIBE in NBA povsem neusklajena, je preprosto nemogoče, da ostanem na klopi Slovenije."

Igor Kokoškov

"V enem letu sem doživel marsikaj lepega. Od prvega treninga do finala s Srbijo smo vedeli, da želimo napraviti velik rezultat. Naredili smo zgodovinski uspeh. Odkar obstaja samostojna Slovenija, nobena državna reprezentanca v nobenem športu ni osvojila zlate medalje. Mene bolj kot medalja veseli, da so Dragić, Prepelič in Dončić postali športni junaki slovenskih otrok. Naš motiv je bil, da otroke 'odvrnemo' od rokometa in odbojke. Da bodo igrali košarko," je pojasnil Kokoškov.

Spregovoril je tudi o odnosu z Goranom Dragićem, s katerim sta prijateljske vezi stkala v Phoenixu. "V ekipi smo imeli sijajno vzdušje. Rasli smo kot ekipa, kar se je videlo v finalu. Z Dragićem sva odnos zgradila v obdobju štirih let pri Phoenix Suns. Danes se družimo. On si zasluži večje priznanje, ker je MVP prvenstva. Vse to si je zaslužil," je sklenil Kokoškov.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • PeraJJ 16:06 23.september 2017.

    Si kdaj želel postati trener ?! To je tvoja priložnost ... https://mybasketteam.com/sl

  • Sebastijan Pintarič 11:05 23.september 2017.

    Vsega tega je škoda, kar se dogaja v košarkaških vrhovih. Ampak rad bi pisca prispevka opomnil da je kegljanje Slovenski najtrofejnejši in hkrati najbolj zapostavljen šport. Tudi prva ekipna zmaga na SP pripada Slovenskim kegljačem, ki so še enkrat zapostavljeni. ...prikaži več. V poduk tistim , ki tega športa ne poznajo , velika večina niti ne po svoji krivdi pa tale link. Vredno branja za vse športne navdušence ne glede na športno zvrst. http://www.kegljaska-zveza.si/clanki/KegljaskaZveza60let.pdf SREČNO

Sorodne novice