Šport > Slovenija poka od ponosa
33570 ogledov

Fiba odgovorila razjarjenim Srbom

Aleksandar Đorđević Srbski selektor Aleksandar Đorđević.
Srbi še kar ne morejo preboleti poraza v finalu EuroBasketa 2017.

Tekme evropskega prvenstva v košarki so zaradi nesoglasij med Mednarodno košarkarsko zvezo (Fiba) in evropskimi ligami sodili drugorazredni sodniki, ki so se tekom prvenstva večkrat znašli na udaru kritik.

Najglasneje jih je po koncu finalne tekme, v kateri je morala Srbija s 85:93 priznati premoč Sloveniji, kritiziral srbski selektor Aleksandar Đorđević, ki je prav sojenju pripisal velik del odgovornosti za poraz njegovih varovancev.

Finale Eurobasket, Slavje Solze in bes Šport Srbi našli krivca za poraz Aleksandar Đorđević Doslej neobjavljeno Šport Po finalu skoraj zapele pesti

Pri krovni košarkarski zvezi so bili z delom sodnikov zadovoljni. Na očitke srbskega tabora se je odzval generalni sekretar Fiba Europe Kamil Novak.

"Težko rečem, da je odsotnost sodnikov, ki delijo pravico na tekmah Evrolige, vplivala na spektakularnost tega turnirja. Pritožbe na sojenje so prisotne v vsakem športu. Opazil sem, da je bilo sodniških napak veliko manj kot na EuroBasketu 2015, ko smo imeli na razpolago vse sodnike. Pritožbe so pogostejše v tekmah na izpadanje, kar je normalno, saj se ekipe morajo posloviti od turnirja," je vse očitke ovrgel Novak. 

"Prepričan sem, da vas je večina spremljala zaključek evropskega prvenstva v Franciji pred dvema letoma. Takrat je bilo ogromno pritožb, zato smo poostrili pravila glede sojenja. Presenečeni bi bili, koliko strokovnjakov dela na tem."

Kamil Novak

Srbski mediji poleg drugorazrednega sojenja izpostavljajo še okrnjeno reprezentanco in odsotnost Miloša Teodosića. Ob tem hvalijo selektorja Đorđevića, ki se je zavoljo zdravja igralcev odpovedal nekaterim močnim orožjem.

"Odločitev o Teodosiću je bila moja. To prvič povem javno. Nisem se želel skrivati za njim, on pa ni bil dovolj dobro pripravljen. Strinjal se je in bil mi je hvaležen," je odsotnost prvega zvezdnika pojasnil Đorđević.

Zvezdnik Šport Za Teodosića Slovenija ni šampion, Dragić pa ne MVP
Komentarjev 2
  • wolf.ata 19:18 22.september 2017.

    Sedaj so krivi vsi,samo oni sami ne, Balkan,kaj češ.

  • PeraJJ 15:24 22.september 2017.

    Pridružite se največji košarkaški skupnosti! https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice