Šport > Slovenija poka od ponosa
3070 ogledov

"Res imamo dobre možnosti za zmago"

Slovenija Španija EuroBasket 2017 polfinale
V slovenskem strokovnem štabu so optimistični pred finalom s Srbijo.

"Nočem izpasti bahavo, vendar res imamo velike možnosti za zmago," je takoj po drugem polfinalu evropskega prvenstva v Istanbulu dejal pomočnik selektorja Rado Trifunović. Opozoril je na čvrsto srbsko obrambo ter tri igralce - številko ena Srbije Bogdana Bogdanovića, na prijaznega orjaka Bobana Marjanovića in tihega vlečnega konja Vladimirja Lučića.

"Srbija je čvrsta ekipa in igra zelo disciplinirano. Ve, kaj hoče in igra z namenom, da to doseže. V obrambi je fizično zelo močna, agresivna, vendar mislim, da se ji bomo lahko dobro zoperstavili z našo hitro igro in protinapadi. Srbija je podobna reprezentanca kot Španija, le da je bolj čvrsta v obrambi," pravi Trifunović.

Bogdan Bogdanović Drama ob koncu Šport V finalu s tekmecem, ki sta si ga želela Gogi in Kokoškov

"Bogdan Bogdanović je številka ena Srbije. Vleče vse niti igre in okoli njega se vrti vsa realizacija v napadu. Boban Marjanović predvsem na zadnjih tekmah dobro izkorišča svojo višino. Nase povleče velik del obrambe in pušča odprte igralce na zunanjih položajih. Omeniti moram pa še enega igralca, ki je zame tihi vlečni konj. To je Vladimir Lučić. Tih je, opravlja svoj posel, vedno je na pravem mestu, dela stvari, ki jih večina igralcev ne počne več. Gre pod koš, skače v napadu in vedno je aktiven. Običajno ga sploh ne opaziš, ko na koncu pogledaš statistiko, pa te vedno prepriča," dodaja Trifunović.

"Glede na naše predstave na tem prvenstvu, glede na trenutek, v katerem smo, energijo, ki jo kažejo igralci in ki je v finalih še bolj pomembna, imamo velike možnosti za zmago. Nočem izpasti bahavo, vendar res so velike," je prepričan Trifunović.

Anthony Randolph Predsednik o Tonetu Šport "Randolph je preprosto Slovenec"

Srbija je na tem evropskem prvenstvu zabeležila sedem zmag in en poraz. Doživela ga je v predtekmovanju proti Rusiji, a se je tej isti reprezentanci nato oddolžila v polfinalu. Na zadnjih štirih velikih tekmovanjih je bila trikrat v finalu in enkrat v polfinalu; srebro je osvojila na SP 2014 ter OI 2016, prejšnje evropsko prvenstvo v Franciji 2015 pa je končala na četrtem mestu.

V Istanbulu nastopa močno oslabljena. Manjkajo ji taki zvezdniki, kot so: Miloš Teodosić, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Stefan Marković, Nikola Milutinov, ...

goran dragić Kapetan Šport Dragić: Za to mi je pa res vseeno
Komentarjev 1
  • PeraJJ 17:20 16.september 2017.

    Začnite svojo ekipo na prvo mesto! https://mybasketteam.com/sl

Sorodne novice