Šport > Slovenija poka od ponosa
11049 ogledov

To o Sloveniji menijo v državah tekmicah

Goran Dragić Slovenija EuroBasket 2017
Slovenska reprezentanca si je v prvem delu evropskega prvenstva priigrala veliko občudovalcev.

"Ključ za uspeh Slovenije je prav to, da je košarka na vsakem nivoju vseeno iga in zabava, takšen odnos pa prinaša lepo igro," so o slovenskih predstavah zapisali pri Gazzetti dello Sport in dodali, da prvi zvezdnik Slovenije Goran Dragić tokratno prvenstvo igra z nasmehom na obrazu.

V slovitem italijanskem športnem časopisu so ocenili, da je Slovenija odlično vodena s strani Igorja Kokoškova in da ima poleg enega superzvezdnika (Dragić) na voljo še največjega talenta v Evropi (Luka Dončić), hkrati pa kopico igralcev, ki so se pripravljeni podrediti ekipi in opraviti 'umazano delo'. "Dve zvezdi podpira trojica Prepelič, Nikolić in Vidmar, izjemno delo pa opravljata tudi naturalizirani Randolph in Murić," je zapisano v pregledu igre Slovenije, ki je navdušila s svojimi predstavami.

Goran Dragić Slovenija Pravi vodja Šport "Veliko govorim. Spodbujam fante, tudi kakšnega nahrulim."

"Slovenija ima na tem prvenstvu povprečje 89,2 dosežene točke na tekmo, le proti 'trdi' Grčiji je dosegla manj kot 80 točk. Svojo igro je vsilila največjim evropskim ekipam, dobila pa je različne tipe tekem. Zlahka proti Poljski in Islandiji, slavila pa je tudi na izenačenih dvobojih s Finsko in Grčijo, nazadnje pa je svojo moč pokazala še proti Franciji. Kot smo že dejali, gre za umetnost igranja košarke z nasmehom," je še zapisal novinar italijanskega športnega dnevnika.

Tudi drugje so opazili predstave Slovenije. "Fantje zgledajo zastašujoče. Poljski so zabili 90 košev, Finski 81, Grčiji 78, Islandiji celo 102. Verjetno bi tudi proti Franciji presegli stotico, a so v končnici igrali na dolge napade, ko je bilo že povsem jasno, da jim zmaga ne more uiti. Za zdaj so zagotovo najhitrejša in napadalno najbolj potentna ekipa na EuroBasketu," so po visoki slovenski zmagi nad Francijo zapisali pri hrvaškem 24sata.

Odzivi Šport Dončić: To je bilo na meji kaznivega dejanja

V Španiji že razmišljajo o Sloveniji kot možnem tekmecu branilcev naslova v polfinalu. "Izjemno delo Slovenije, ki je na zadnji tekmi prepričljivo premagala Francijo. Igra Slovenije je bila spektakularna skozi cel dvoboj, povsem je dominirala. Dragić je poveljeval, dobro je igral Dončić, z zunanjih položajev je bil natančen Prepelič, pod košem pa je svoje delo odlično opravil Vidmar. Slovenska igra je povsem ob živce spravila Francoze," so zadnjo slovensko tekmo opisali pri Asu.

Slovenija je po mnenju večine strokovnjakov velik favorit pred jutrišnjim obračunom osmine finala proti Ukrajini, nekateri ji celo napovedujejo boj za kolajne.

"Iskreno povedano, dovolj že imam Slovenije. Lani smo dvakrat igrali z njimi, zdaj pa se bomo znova pomerili. Tekmeca poznamo zelo dobro, zdaj so še boljši, okrepili so se z Randolphom iz Reala. Pred tekmo se bomo sprostili, nato pa spet pripravili na njih. Ničesar si ne smemo izmišljevati, poizkusili bomo igrati kot vedno," pa je pred sobotno tekmo dejal ukrajinski reprezentant Oleksandr Lipovyy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice