Šport > Slovenija poka od ponosa
48372 ogledov

Toliko denarja bodo dobili košarkarji

Epa
Slovenski košarki se obeta finančna injekcija.

Zlati slovenski košarkarji bodo za svoj dosežek na pravkar končanem evropskem prvenstvu v Istanbulu dobili tudi denarno nagrado ministrstva za šport. Kot so danes sporočili iz ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, so zvezi namenili 17.080 evrov nagrade, poleg tega pa še dodatnih 50.000 evrov na predlog ministrice Maje Makovec Brenčič.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na MIZŠ, je denarna nagrada 17.080 evrov namenjena Košarkarski zvezi Slovenije v skladu s pravilnikom o merilih za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa na državni ravni. Na predlog ministrice pa bo Košarkarska zveza Slovenije prejela še 50.000 evrov za dosežek, ki je poskrbel za neverjetno promocijo Slovenije in jo z zlatimi črkami tudi vpisal v športno zgodovino, so dodatno nagrado pojasnili na ministrstvu.

Ministrica Makovec Brenčičeva je slovenski reprezentanci in vodstvu KZS danes v telefonskem pogovoru tudi čestitala za vrhunski športni dosežek in se jim zahvalila za izjemno borbenost, srčnost, pogum in tudi promocijo države, so še zapisali pri MIZŠ.

Komentarjev 18
  • jozicamurn 13:52 22.september 2017.

    Sramota, ko izvemo samo koliko je Maribor dobil z uvrstitvijo v ligo prvakov pa niso dosegli še nikakršne medalje.

  • josko87 11:24 20.september 2017.

    Saj to je manj, kot je porabil Cerar za ogled finala (polet Falcona).

  • dragec 15:34 19.september 2017.

    Res je veliki znesek????????