Šport > Slovenija poka od ponosa
11719 ogledov

Dragić: Luka je na naših tekmah brisal tla

Prihodnost Gorana Dragića še ni dorečena.

V zadnjih dneh je bilo prelitega veliko črnila o zadnji reprezentančni akciji Gorana Dragića, vendar kapetan Slovenije in najkoristnejši košarkar prvenstva (MVP) priznava, da njegova usoda še ni povsem zapečatena.

"Ne vem. Prehitro je govoriti o tem. Potrebujem nekaj dni počitka, potem pa se bomo pogovarjali o tem," je dejal Dragić in pustil priprta vrata v reprezentančno prihodnost.

 | Avtor: Epa Epa
Slovenija je pod njegovim vodstvom osvojila naslov evropskega prvaka, a zasluge gredo članom celotnega štaba. "Zagotovo, ampak ne gre zame, temveč za ekipo. Pomagali so mi v položaj, da sem lahko učinkovit. In seveda trenerji. Zasluge gredo ekipi in trenerjem," je povedal Dragić.

Slovenci so z zlato medaljo dosegli in presegli zastavljeni cilj pred prvenstvom. "Vedno ciljamo na medaljo. Pred začetkom treningov je bil naš cilj eno od prvih treh mest. To je bila moja zadnja priložnost, saj se bom verjetno (!) upokojil. Neverjeten mesec mojega življenja in lepi spomini."

Dragić je drugi del tekme igral v bolečinah. "Krči. Celoten drugi polčas sem imel krče in nisem mogel teči. Verjel sem v soigralce. Izkazala sta se Prepelič in Blažič. Znamo igrati kot ekipa. Ni me bilo strah. Bil sem nervozen," je pojasnil in dodal, da gre za vrhunec njegov profesionalne kariere.

"Še vedno čakam na NBA prstan. To je za državo, kjer sem se rodil in odraščal. Vesel sem, da lahko nekaj vrnem Sloveniji in njenim prebivalcem. Dvorana je bila polna navijačev. Iz srca se vam zahvaljujem, da ste prišli."

Za konec je spregovoril še o glavnem "pomagaču" Luki Dončiću in spomnil na čas, ko je igral z njegovim očetom. "V nekaj letih bo najboljši igralec v Evropi. Tudi v NBA. On je rojen zmagovalec. Zapomnite si moje besede, Luka bo eden najboljših. Igral sem z njegovim očetom. Luka je brisal tla na naših tekmah," je zaključil prvi zvezdnik EuroBasketa 2017.

dončić dragić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice