Šport
28146 ogledov

Evropski prvak globoko obžaluje nešportno potezo

1/4
Epa
Novopečeni evropski dvoranski prvak se je opravičil za svojo ravnodušnost.

Švicarski atlet Jason Joseph, evropski dvoranski prvak v teku na 60 metrov z ovirami, se je opravičil, ker se takoj po zmagi ni pozanimal o stanju poškodovanega španskega tekmeca Enriqueja Llopisa.

Llopis, ki je po napovedih Španske atletske zveze (RFEA) veljal za enega od favoritov za odličja, je v finalu nerodno zadel ob zadnjo oviro in ob padcu z glavo močno udaril ob tla ter negibno obležal na tekalni površini.

Enrique Llopis | Avtor: Epa Epa

Na pomoč so mu takoj prihiteli reševalci, ki so mu nadeli vratno opornico in ga z nosili odpeljali v zakulisije.

Med oskrbovanjem so zasebnost 22-letnika ščitili s pomočjo odeje, kot je to navadi v primerih hujših poškodb med medijsko odmevnimi športnimi dogodki.

Španski atlet je moral na preiskave v bolnišnico, kjer se je izkazalo, da jo je v padcu odnesel le z udarci in odgrninami.

Enrique Llopis | Avtor: Epa Epa
Enrique Llopis | Avtor: Epa Epa

Nekateri finalisti se po tekmi niso preveč zmenili za nesrečnega Španca, zaradi česar so bili tarča precejšnjih kritik. Najbolj se je na udaru znašel evropski prvak Jason Joseph, ki je odet v švicarsko zastavo proslavljal uspeh kariere, pri tem pa zanemaril dogajanje okoli španskega atleta.

"Pomanjkanje športnega duha," mu je očital nek gledalec, drugi pa je dodal: "Ni opravičila za tvoje vedenje." "Zmagal si, toda nimaš nobenega spoštovanja ali športnega duha," pa je zapisal tretji.

Švicar se je zaradi tega opravičil. "Gremo lepo po vrsti. Žal mi je, da nisem preveril, kako je z njim. Bil sem izgubljen. Povsem sem izključil vse, kar se je dogajalo okoli mene," je zapisal Joseph in nato nagovoril še tekmeca: "Upam, da je s tabo vse v redu. Se vidiva na mitingih na prostem."

Jason Joseph | Avtor: Epa Epa

Poljski atlet Jakub Szymański, ki je medaljo zgrešil za dve stotinki, je povedal: "Padca na srečo nisem videl. Po koncu tekme sem šele opazil, da se je tam zbrala gruča ljudi. Dojel sem, da je resno, in na mestu obstal. Držal sem poljsko zastavo in veselje me je minilo. Spraševal sem se, kaj se je zgodilo, zakaj ni mogel vstati. Na tleh je bila kri in izgubil je zavest. Še nikoli nisem doživel česa takšnega."

Llopis je medtem že zapustil bolnišnico in se vrnil v domovino.

Enrique Llopis | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Friderik1950 18:30 09.marec 2023.

    Me res zanima iz katere visokogorske vasice je tale bledi Švicar.

Sorodne novice