Šport
93 ogledov

F1 Američanom za 7,6 milijarde evrov

bernie ecclestone EPA
Formula 1 bo prodana naslednji teden ameriški skupini Liberty Media, je poročal dobro obveščeni nemški magazin Auto, Motor und Sport.

Za nemški magazin je vodja formule 1 - 85-letni Bernie Ecclestone, pred dirko za veliko nagrado Italije v Monzi potrdil prvo od dveh plačil v vrednosti 7,6 milijarde evrov, ki bo urejeno že v torek.

Plačilo bodo dobili lastniki firme CVC Capital Partners, ki ima 35 odstotka delnic in ta firma bo s tem zapustila formulo ena. Predsednik Liberty Media je ameriški milijarder John Malone.

Liberty Media Group, ki kotira na borzi v New Yorku, bo tako prevzela vse omenjene delnice CVC Capital Parners. Toda Ecclestone je zatrdil, da bo še vedno on tisti, ki bo krojil prihodnost tega športa. "Še vedno bom delal to, kar sem doslej. Kakšno vlogo bom imel ,je povsem moja odločitev," je za Auto, Motor und Sport zatrdil Ecclestone.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.