Šport
102 ogledov

Fabjanova nazaj na smučeh, a brez nastopov

Fabjan Soči 2014 olimpijske igre podelitev kolajna bron Stanko Gruden/STA
Dobitnica bronastega odličja v smučarskem teku na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 Vesna Fabjan se je po obilici zdravstvenih težav znova vrnila na smuči.

Smučarska tekačica iz Besnice na Gorenjskem je prestala dve operaciji, v tej sezoni pa zaradi težav s srcem ne bo več nastopala. Fabjanova je imela težave s srčno aritmijo, na začetku leta je morala tako prvič na operacijsko mizo, ker pa po posegu ni bilo vse v redu, je morala 29-letna športnica opraviti še eno operacijo. Zdaj se je Fabjanova že vrnila k treningom.

"Vsak trening v teh dneh je zame neprecenljiv, zdi se mi kot darilo. Seveda sem priložnost na snegu z veseljem izkoristila, vendar moram biti zelo potrpežljiva, ne smem prehitevati. Od drugega posega jeminilo 12 dni, še naprej moram biti previdna. Vsakič, ko stopim na smuči, je občutek lep, ker sem to jaz in v tem uživam," je dejala Vesna Fabjan.

Njene reprezentančne kolegice Katja Višnar, Alenka Čebašek, Nika Razinger, Lea Einfalt in Anamarija Lampič so v torek sicer predstavile svoje načrte pred letošnjim svetovnim prvenstvom, ki se bo prihodnji teden začelo v Falunu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.