Šport
29 ogledov

Fak še ni dovolj okreval

Fak Ruhpolding svetovno prvenstvo SP biatlon EPA
Novopečeni svetovni prvak v biatlonu, Jakov Fak, po bolezni še ni dovolj okreval, tako, da ni nastopil na sklepni tekmi prvenstva s skupinskim startom v nemškem Ruhpoldingu. V moški konkurenci je zmagal Martin Fourcade, Klemen Bauer je bil 21.

Iz slovenskega tabora so sporočili, da so se za nenastop odločili po današnjem jutranjem treningu, saj zdravstveno stanje nastopa na dopušča. "Zelo mi je žal, a se počutim popolnoma izpraznjenega in nikakor ne dovolj dobro pripravljenega za tekmo," je pokomentiral Jakov Fak.

Na moški tekmi je slovenske barve tako zastopal Klemen Bauer, ki je bil 21. Slavil je Francoz Martin Fourcade, čeprav je zgrešil dve tarči, pred Švedoma Björnom Ferryjem (+ 3,0; 0) in Fredrikom Lindströmom (+ 3,4; 2). Za Martina Fourcada je bila današnja zmaga že tretja na tem SP, saj je bil prvi že na sprinterski preizkušnji ter v zasledovalni tekmi. Čeprav sta po njegovih obiskih strelišč ostali nepokriti dve tarči, je za seboj pustil švedski dvojec - Björna Ferryja, tekmo je končal z ničlo, ter Fredrika Lindströma, ki je dva zgrešena strela nadoknadil s hitrim tekom.

Bauerju se je do prvega strelskega postanka uspelo prebiti med deseterico, vendar je že po ležečem streljanju zaradi obiska kazenskega kroga zdrsnil na 17. mesto. Na vseh preostalih streljanjih mu je ostala nepobeljena še po ena tarča, strelišče je zadnjič zapustil kot 22., do cilja pa prehitel Nemca Michaela Greisa in končal tekmo na 21. mestu.

"Zelo pomembno je bilo, da bi v začetku zadel več, tako pa sem izgubil stik in visok ritem teka, ki ga ponavadi narekuje skupina v ospredju. Imeli smo vrhunske smuči, vendar je bila proga zaradi dežja zelo zahtevna. Uvrstitev morda resda ni blesteča, lahko pa sem vseeno zadovoljen z nastopi na prvenstvu, ki so bili daleč najboljši do sedaj," je današnji nastop in celotno SP ocenil Bauer.

Najboljši slovenski predstavnik prvenstva Jakov Fak se je zaradi povišane temperature in vnetja sinusov moral nastopu odpovedati. "Na žalost ostajam še brez ene tekme poleg moške štafete. Razočaran sem zaradi tega dejstva, vendar sem že zjutraj naredil polurni testni trening v mešanem režimu in ugotovil, da me je bolezen popolnoma iztrošila. Obžalujem, da se mi je to zgodilo v formi, kakršno sem imel pred tem, in morda nekoliko razočaral navijače doma, vendar ni bilo možno niti poizkusiti," je potožil Fak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.