Šport
18 ogledov

Fak trenira na strelišču, podobnem tistemu na OI

Sport 21.09.10, pokljuka, jakov fak, biatlon, gregorin, foto: Slovenia biathlon Žurnal24 main
Slovenska biatlonska reprezentanca je pred olimpijsko zimo ta čas na pripravah v Franciji. V francoskem biatlonskem središču Haute Maurienne je ekipa uspešno opravila prvi del napornih treningov.

"Zelo veliko časa smo v tem tednu namenjali dolgim treningom, ki so vključevali pohode, vadbo na tekaških rolkah in kolesarske ture. Dvakrat smo se z rolkami povzeli na Col de L'Iseran, s kolesi smo premagali Alpe d'Huez, prehodili smo vrhove v okolici, popoldne pa streljali na strelišču. Najpomembneje pa je, da so za zdaj vsi zdravi in brez poškodb," je iz Francije sporočil glavni trener reprezentance Uroš Velepec.

Na treningih prijetna temperatura

Tekmovalci so se hitro privadili na višino, kjer so temperature veliko primernejše za treninge in se v dopoldanskih urah ne povzpnejo čez 15 stopinj Celzija, na prelazih so celo nižje od 10 stopinj, popoldne pa ne presežejo 22 stopinj. "Ja, tu je idealno, suho in ne prevroče vreme. Skozi treninge se že vidi napredek pri tekmovalcih, pozitiven dodatek pa je, da streljamo v vetrovnih razmerah, kar bo prišlo še posebno do izraza pozimi, ko se s takšnimi razmerami srečujemo skorajda na vsakem svetovnem pokalu. Dolge treninge bo zdaj zamenjalo težkih osem dni intenzivnega treninga. Po dva dni bomo kompleksno trenirali, nato bo sledil dan za regeneracijo, sklop pa bomo ponovili in ga na koncu končali z internim tekmovanjem," je pred zaključno sklepno fazo priprav v Franciji razkril Velepec.

Vzpon na legendarni Alpe d'Huez

"V prvih dneh mi je bilo najtežje privajanje na višino in sem bila kar precej utrujena, sedaj pa gre mnogo lažje in z veseljem opravljam še tako dolge treninge. Strelski treningi potekajo v kar precej zahtevnih razmerah, zato nismo vedno povsem natančni, vendar pa se tudi to popravlja. Najlepši so bili vzponi na francoske vrhove v okolici in kopanje v jezercih," je o pripravah povedala najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin.

Tudi Jakov Fak je z vadbo v Franciji zadovoljen: "Prostega časa ni veliko. Plezanje in pohodi mi že tradicionalno ne ležijo najbolj, zato pa za trening toliko raje sedem na kolo ali pa si nadenem tekaške rolke. Bolečine in utrujenosti smo se že navadili, zato nam zadnji dnevi minevajo še hitreje. Vzpon na legendarni Alpe d'Huez, ko smo v enem dnevu prekolesarili preko 100 kilometrov in premagali preko 3000 metrov višinske razlike, mi je ostal v zelo lepem spominu. Strelsko prednost iščem na strelišču, saj je zelo podobno tistemu na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Sočiju in je še kako primerljivo za nastope na olimpijskih igrah, kjer bo treba biti v sezoni, ki prihaja, najbolj zanesljiv. Mislim, da zelo dobro izkoriščamo pogoje, ki so nam na voljo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.