Šport
263 ogledov

Fantastična novica za 18-letno Slovenko

kaja juvan Epa
Na teniškem turnirju v Parizu bo priložnost dobila tudi 18-letna Ljubljančanka Kaja Juvan.

Kaja Juvan bo v Parizu nadomestila šesto nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, ki je nastop odpovedala zaradi poškodbe. Prva nasprotnica Juvanove danes bo 84. igralka s svetovne lestvice Romunka Sorena-Michaela Cirstea, poroča Val 202.

Juvanova, ena od slovenskih junakinj lanskih mladinskih olimpijskih iger v Argentini, je po Katarini Srebotnik, ki je leta 1999 debitirala prav tako na Roland Garrosu, druga najmlajša Slovenka z nastopom na turnirju za grand slam.

Kvitova je medtem tudi javno naznanila, da na turnirju ne bo igrala, kot razlog pa navedla poškodbo mišice leve podlakti. "Z izjemnim razočaranjem sporočam, da sem odpovedala nastop na Roland Garrosu," je zapisala 29-letna igralka na Twitterju.

"Že nekaj tednov se borim z bolečino v levi podlakti, sinoči pa je preiskava z magnetno resonanco potrdila strganino druge stopnje, ki bi se lahko poslabšala, če bi danes igrala," je dejala dvakratna zmagovalka Wimbledona.

Slovenija bo letos v Parizu tako v posamični konkurenci zastopana z rekordno šesterico tenisačev. Že pred Juvanovo so si nastop zagotovili Tamara Zidanšek, Dalila Jakupović, Polona Hercog, Aljaž Bedene in Blaž Rola.

V dvojicah pa bosta med drugimi igrali tudi Andreja Klepač in Katarina Srebotnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice