Šport
9 ogledov

Federer ugnal Wawrinko za finale z Đokovićem

Roger Federer London masters EPA
V finalu zaključnega mastersa se bosta pomerila prvi igralec sveta Novak Đoković in Švicar Roger Federer. Srb je z 2:1 v nizih ugnal Japonca Keija Nišikorija, Federer pa z enakim izidom rojaka Stana Wawrinko.

Roger Federer bo po zmagi nad Stanom Wawrinko v nedeljskem finalu lovil svojo sedmo zmago na zaključnih mastersih. "Stan the Man" je dobil prvi niz, nato izgubil servis v 12. igri drugega, v zadnjem pa hitro vzel servis nasprotniku in imel tudi štiri zaključne žoge. Federer se je rešil v podaljšano igro, kjer je izkoristil že svojo prvo priložnost.

Nole izgubil niz proti Nišikoriju

Srb Novak Đoković bo imel v finalu priložnost, da se pridruži legendarnemu Ivanu Lendlu kot edinemu igralcu, ki je zaključni turnir osvojil trikrat zaporedoma (od 1985 do 1987). Nole si je sicer že pred polfinalom zagotovil prvo mesto na lestvici ATP ob koncu letošnjega leta.

Kljub porazu v polfinalu tekmovanje zadovoljen končuje tudi Japonec Kei Nišikori, ki bo najverjetneje sezono končal na petem mestu svetovne računalniške lestvice. Lahko ga sicer prehiti še Wawrinka, če bo v finalu Davisovega pokala prihodnji konec tedna proti Franciji dobil dva posamična dvoboja. Nišikori je bil doslej ob koncu leta najvišje na 17. mestu (2013).

Zaključni ATP masters, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Kei Nišikori (Jap/4) 6:1, 3:6, 6:0;
Roger Federer (Švi/2) : Stan Wawrinka (Švi/3) 4:6, 7:5, 7:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.