Šport
27 ogledov

Wawrinka se je pridružil Đokoviću

Novak Đoković EPA
Srb Novak Đoković je na zaključnem teniškem turnirju premagal Čeha Tomaša Berdycha s 6:2 in 6:2 in si s tem zagotovil prvo mesto na lestvici ATP za leto 2014, ob tem pa se je uvrstil še v polfinale. To je uspelo tudi Švicarju Stanislasu Wawrinki.

Novak Đoković je za zmago potreboval 70 minut, v 19. dvoboju proti Čehu, sicer sedmemu igralcu sveta, pa je slavil že 17. Srb se bo v polfinalu sklepnega turnirja ATP sezone pomeril z Japoncem Keijem Nišikorijem. V drugem polfinalnem obračunu pa bo Švicar Roger Federer igral proti rojaku Stanislasu Wawrinki.

Srbski teniški zvezdnik bo sicer tretjič sezono končal na prvem mestu, najboljši je bil ob koncu leta 2011 in 2012. "Za mano je dolgo leto, dolga sezona, uspelo mi je neverjetno. Rad bi se zahvalil ekipi, družini ter vsem ljudem, ki me podpirajo. Zavedam se, da je številka 1 velik izziv, največji za teniškega igralca. Občutek je izjemen in zelo sem vesel. To je bila ena mojih boljših predstav. Upam, da bom nadaljeval v slogu prvih tekem," je po dvoboju s Tomašem Berdychom povedal Đoković.

Zadnji dvoboj v skupini A sta odigrala Švicar Stanislas Wawrinka in Hrvat Marin Čilić, zmagal je prvi v treh nizih s 6:3, 4:6, 6:3. Švicar je imel uvrstitev med štiri pravzaprav že zagotovljeno pred dvobojem, saj je za napredovanje potreboval le tri osvojene igre.

Izidi, sklepni turnir ATP (6,5 milijona USD), skupina A:

Novak Đoković (Srb/1) : Tomaš Berdych (Češ/6)  6:2, 6:2
Stanislas Wawrinka
(Švi/3) : Marin Čilić (Hrv/8)  6:3, 4:6, 6:3

Polfinale:
Novak Đoković (Srb) - Kei Nišikori (Jap)
Roger Federer (Švi) - Stanislas Wawrinka (Švi)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.