Šport
649 ogledov

Federerja doletele sankcije

roger federer Epa
Slovitemu švicarskemu tenisaču se je kaj takšnega pripetilo šele drugič v njegovi 22-letni karieri.

Roger Federer, zmagovalec 20 turnirjev za grand slam, bo moral plačati 3000 ameriških dolarjev zaradi kletvic, ki jih je izrekel med obračunom z ameriškim tenisačem Tennysom Sandgrenom v četrtfinalu OP Avstralije.

Federer je v triinpolurnem obračunu ubranil kar sedem zaključnih žogic trenutno šele 100. igralca sveta, njegova pot pa se je končala v polfinalu, kjer ga je v treh nizih razorožil branilec naslova Novak Đoković.

Roger Federer Polfinale Šport Poškodovani Roger v prvem nizu hitro povedel proti Noletu, a nato...

Kletvice iz ust običajno mirnega Švicarja je med dvobojem ujela linijska sodnica, ki ga je nato zatožila glavni sodnici Marijani Veljović. Ta je tenisaču izrekla opozorilo, čemur je Federer oporekal, kasneje pa na tiskovni konferenci priznal, da ni bil nedolžen.

federer | Avtor: Epa Epa

Švicar je kot pravi poliglot preklinjal v mešanici različnih jezikih. "Očitno govori (linijska sodnica, op. a.) mešane jezike. Nisem vedel. Naslednjič se bom moral pozanimati. Normalno je, da v 15 urah na igrišču pridejo tudi takšni trenutki. Ne slovim kot tenisač, ki bi veliko govoril. Tudi ljudje na stadionu me niso slišali. Ni problema, sprejmem," je komentiral.

Srbska sodnica bila je zaradi neomajne in brezkompromisne drže v komunikaciji z najbolj priljubljenim in vplivnim tenisačem vseh časov deležna številnih pohval, takoj po dvoboju pa je postala celo ena izmed najbolj iskanih ljudi na spletu.

Federer je z uvrstitvijo v polfinale OP Avstralije zaslužil slabih 700.000 ameriških dolarjev, od tega jih bo moral 3000 prispevati v sklad za promocijo tenisa v razvijajočih se državah.

Za Švicarja je bila to šele druga kazen na grand slamih v več kot dve desetletji trajajoči karieri. Doslej je bil zaradi preklinjanja denarno kaznovan samo še med finalnim obračunom s Juanom Martinom Del Potrom na OP ZDA leta 2009.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.