Šport
1040 ogledov

Poškodovani Roger v prvem nizu hitro povedel proti Noletu, a nato...

V Melbournu je bil na sporedu polfinale dveh velezvezdnikov.

V polfinalu Odprtega prvenstva Avstralije se merita Novak Đoković in Roger Federer. Švicar je dvoboj odprl precej boljše in velikemu tekmecu hitro odvzel servis, svojega pa zanesljivo držal do izida 5:3 v igrah. A nato se je ob igri, ki bi mu lahko prinesla prvi set, vse zalomilo. Začelo se je z dvojno napako, nato pa je srbski teniški as prišel do breaka brez izgubljene točke.

Federer se je v velikih težavah znašel tudi ob izidu 5:5 v igrah. Đoković je prišel do dveh žogic za nov odvzem servisa, a je Švicar nanizal štiri točke in zadržal prednost. O prvem nizu je nato odločala podaljšana igra. Pred tokratnim obračunom je bil v medsebojnih tie-breakih uspešnejši Srb s 15:12. Ta je v tokratnem povedel s 3:0 in 5:1 ter ga nato tudi zanesljivo odločil v svoj prid.

Federer se je ob svoji prvi servisni igri v drugem nizu znova znašel v težavah, vendar se je še enkrat vrnil iz zaostanka 15:40 za 1:1 v igrah. Nole je imel tudi pri vodstvu s 3:2 priložnost za odvzem servisa, a mu to ni uspelo. Zamujeno je nadoknadil v deseti igri drugega niza. Švicar je sicer že imel žogico za 5:5, Nole pa je nato odigral nekaj odličnih udarcev in poskrbel za break in zmago v nizu s 6:4.

V šesti igri tretjega niza je Federer že vodil s 40:15, nato pa je Đoković nanizal štiri točke za vodstvo s 4:2 v igrah. Pri zadnjem udarcu Srba je Švicar zahteval ogled posnetka, a je žogica padla na črto. Federerju, ki se je doslej desetkrat uspešno vrnil po zaostanku z 0:2 v nizih, je na voljo ostal le še odločen napad. V sedmi igri je povedel s 30:0, vendar je njegov tekmec z dobrim serviranjem hitro vrnil reči na svoje mesto in povedel s 5:2.

Federer je še dobil svoj servis, Đoković pa je po dveh asih v svoji zadnji servisni igri povedel s 30:0. Osemintridesetletni Švicar je še uspel izenačiti na 30:30, kaj več pa mu ni uspelo. Đoković je v svojem osmem avstralskem polfinalu še osmič prišel v finale.

Đoković ni pokazal milosti in je zanesljivo dobil še 27. dvoboj s poškodovanim švicarskim asom, o katerem so se nekaj ur pred dvobojem pojavili dvomi, če bo zaradi težav z zdravjem sploh lahko zaigral. A 3veteran, ki je doslej v dolgoletni karieri predal le štiri dvoboje, je stisnil zobe in se pojavil na igrišču.

"Spoštovanje Rogerju, da je prišel na igrišče, ko je bil očitno poškodovan in niti blizu svoje ravni v smislu gibanja po igrišču. A začel je zelo dobro in bil sem zelo živčen. Zame je bilo zelo pomembno, da sem osvojil prvi niz. Psihično sem se za tem nekoliko sprostil," je dejal branilec naslova po zmagi, s katero se je prebil v svoj 26. finale na turnirjih velike četverice. Z zmago v finalu lahko na prvem mestu ATP lestvice zamenja Rafaela Nadala.

OP Avstralije, polfinale, moški:

Roger Federer : Novak Đoković   6:7 (1), 4:6, 3:6

Komentarjev 1
  • leonardo 08:40 31.januar 2020.

    Ja, fajn igra, bi lahko rekel. Ampak, če gledaš vrhunske športnike, bi pričakoval, da se bodo temu tudi primerno obnašali na igrišču. Včasih si moral slišati šivanko, če je padla na tla, danes vpijejo in skačejo kot opice v džungli! ...prikaži več Ko sem gledal Srba nisem mogel verjeti, ko je skakal po igrišču, se tolkel po prsih in kričal kot orangutan. Žal je vso svojo inteligenco pokazal s tem obnašanjem. Pol manj vreden, čeprav as v tenisu!

Sorodne novice