Šport
146 ogledov

Federerju teče voda v grlo

Roger Federer
Legendarnemu švicarskemu tenisaču zmanjkuje časa za pripravo na OP Avstralije.

Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer, ki je v nedeljo prejel nagrado za najboljšega športnika od leta 1950 do danes, je dejal, da pred novo sezono bije bitko s časom. Federer si želi biti dobro pripravljen na prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije, a okrevanje po dveh operacijah kolena traja dlje, kot je pričakoval.

Devetintridesetletnik je v koronski sezoni 2020 na prisilnem premoru vse od februarja, ko je šel na operacijo desnega kolena. Junija je objavil, da je imel še eno operacijo in dokončno odpovedal nastope za letos.

A kljub večmesečni rehabilitaciji zmagovalec 20 grand slamov poudarja, da še vedno ni stoodstoten, da bo nastopil v Melbournu na Australian Opnu, ki bo zaradi koronskih omejitev z januarja bržčas preložen na februar 2021.

"Bijem bitko s časom. Seveda bi mi pomagalo, če bi imel nekoliko več časa za pripravo. A ne glede na to, bo težka," je dejal Federer domačim medijem na podelitvi športnih nagrad.

"Upal sem, da bom stoodstoten že oktobra. Pa vendar še danes nisem na zadovoljivi ravni. O nastopu v Avstraliji se bom tako odločal tik pred zdajci," je dodal švicarski zvezdnik.

Federer je na podelitvi razburkal z izjavo, da ni nujno, da bo prihodnje leto igral tenis: "Še vedno upam, da bom lahko naslednje leto kaj pokazal. Ampak videli bomo, če bo šlo. Če ne bo, potem je to neverjeten zaključek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice