Šport
133 ogledov

Medvedjev dopolnil zbirko za največji uspeh kariere

Danil Medvedev Epa
Po slavju nad prvim in drugim igralcem sveta je Rus ugnal tudi tretjeuvrščenega z ATP lestvice.

Rus Danil Medvedjev je zmagovalec zaključnega teniškega turnirja sezone v Londonu z nagradnim skladom 4,8 milijona evrov. V finalu je po dveh urah in 42 minutah premagal Avstrijca Dominica Thiema s 4:6, 7:6 in 6:4.

Za 24-letnega Rusa, četrtega igralca na svetu, je to največji uspeh v karieri. Za nagrado je prejel 1,32 milijona evrov. Medvedjev je šesti različni zmagovalec zaključnih turnirjev v prav toliko letih in šele četrti igralec v 50-letni zgodovini teh turnirjev, ki je na poti do naslova premagal prve tri igralce na svetu.

Številko ena, Srba Novaka Đokovića, ki bo šestič v karieri sezono končal na vodilni poziciji, je ugnal v skupinskem delu, Španca Rafaela Nadala je izločil v polfinalu, na koncu pa je bil boljši še od številke 3. Pred tem je to uspelo le Borisu Beckjerju, Novaku Đokoviću in Davidu Nalbandianu.

Rafael Nadal Želi potrpežljivost Šport Nadal: Ne vem še, kakšna bo situacija

Medvedjev je po koncu priznal, da je bila to ena njegovih najboljših predstav v karieri, hkrati pa se je zahvalil organizatorjem turnirja, ki se po enajstih letih seli v Torino. "Veseli me, da sva prvi in zadnji turnir tu v Londonu osvojila Rusa. Hvala Nikolaj Davidenko," je povedal Medvedjev.

Danil Medvedev Dominic Thiem | Avtor: Epa Epa

Dominic Thiem je drugič zapored obstal na zadnji stopnički. Lani je v finalu izgubil proti Grku Stefanosu Cicipasu. V uteho mu je zagotovo naslov na odprtem prvenstvu ZDA septembra letos.

"Seveda sem razočaran, a danes sem izgubil proti boljšemu igralcu, ki je v zadnjem mesecu v izjemni formi. Vseeno sem ponosen na svojo sezono, zato komaj čakam začetek nove," je dejal 27-letni Avstrijec.

Med dvojicami sta naslov in 240.000 evrov osvojila peta nosilca Nizozemec Wesley Koolhof in Hrvat Nikola Mektić, ki sta bila v napetem finalu boljša od avstrijsko-francoske naveze Jürgen Melzer/Edouard Roger-Vasselin s 6:2, 3:6, 10:5.

ATP Finals (posamezno), finale:

Danil Medvedjev (Rus/4) - Dominic Thiem (Avt/3) 4:6, 7:6 (2), 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice