Šport
190 ogledov

Đoković z veliko muke vendarle v polfinale

Novak Đoković Profimedia
Đoković se je z zmago nad Zverevom vendarle uvrstil v polfinale.

Tekmec Avstrijca Dominica Thiema v polfinalu sklepnega turnirja ATP v Londonu bo Srb Novak Đoković. Ta je v današnji odločilni tekmi premagal Nemca Alexandra Zvereva s 6:3 in 7:6 (4) ter osvojil drugo mesto v skupini Tokio 1970 ter s tem priložnost, da še šestič zmaga na sklepnem turnirju sezone.

Maščevanje Šport To je vojna! Đoković razkril, kaj mu je storil ATP

Đoković nikakor ne pričakuje lahkega polfinala, saj je Thiem, ki ga je letos ugnal v finalu odprtega prvenstva Avstralije, v zelo dobri formi. V Londonu je Avstrijec med drugim premagal tudi Španca Rafaela Nadala.

Srb pa je v svoji skupini moral priznati premoč Rusu Danilu Medvedjevu, ki je že osvojil prvo mesto v skupini, zato večerni dvoboj z Argentincem Diegom Schwartzmanom ne bo odločal o ničemer več. Pozornost bo Rus zato verjetno že usmeril v polfinale z Nadalom.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Prvi igralec sveta Đoković je Zvereva v prvem nizu nadigral. V uvodu je dobil 12 od prvih 14 točk, Zverev pa mu je z dvojno napako podaril servis. Đoković je hitro povedel s 3:0 in prednost obdržal do konca.

Bolj napet je bil drugi niz. Zverev je bil bolj napadalen, pri odločilnih točkah pa je bil Srb dovolj zbran, da ni dovolil odvzema servisa in v podaljšani igri se je po uri in 38 minutah igre veselil prvi igralec svetovne lestvice.

rafael nadal Različni pogledi Šport Nadal odgovoril Đokoviću: "Ne želim se prerekati, toda ..."
* Izid: skupina Tokio 1970:
Novak Đoković (Srb/1) - Alexander Zverev (Nem/5) 6:3, 7:6  (4);

- lestvica:
1. Danil Medvedjev (Rus/4)    2  2 0  4:0  2
2. Novak Đoković (Srb/1)      3  2 1  4:2  2
3. Alexander Zverev (Nem/5)   3  1 2  2:5  1
4. Diego Schwartzman (Arg/8)  2  0 2  1:4  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.